İtfaiyecilerin de akademisi olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arama-kurtarma eğitimlerinin seviyesini yükseltmek amacıyla "İtfaiye Akademisi" kuracak

İtfaiyecilerin de akademisi olacak
İtfaiyecilerin de akademisi olacak
GİRİŞ 19.03.2015 16:16 GÜNCELLEME 19.03.2015 16:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arama-kurtarma eğitimlerinin seviyesini yükseltmek amacıyla "İtfaiye Akademisi" kuracağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi, uluslararası eğitim çizgisinde itfaiyeci yetiştirebilmek ve itfaiyeci eğitim programlarını en üst seviyeye ulaştırmak üzere, uluslararası geçerliliğe sahip National Fire Protection Association (NFPA) Standardı Sertifika Programı'na katıldı.

Merkezde görevli 12 eğitmen itfaiyeci, endüstriyel yangınlar, yapı yangınları, tehlikeli madde kazaları ile mücadele, risk yönetimi ve komuta çalışmaları konularında NFPA sertifika programından başarıyla mezun oldu.

Eğitimin ardından uluslararası geçerliliği sahip sertifika almaya hak kazanan 12 itfaiye eğitmeninin sertifikalarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç verdi.

Akademi için önemli bir adım

Sertifika programının İtfaiye Akademisi'nin kurulması yolunda önemli bir adım olduğu bildirildi.

Yeni sertifikalarla birlikte eğitim taleplerinin "uluslararası düzeyde kabul görmüş" eğitmenler tarafından gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, "Eğitim standardının yükselmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Yeni alınan sertifikalar, halen Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı eğitim merkezi olma özelliği taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nin uluslararası bir tesis, akabinde de İtfaiye Akademisi olma yolunda önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi