Ağrı'da PKK askerlere ateş açtı: 4 yaralı

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı.

Ağrı'da PKK askerlere ateş açtı: 4 yaralı
Ağrı'da PKK askerlere ateş açtı: 4 yaralı
GİRİŞ 11.04.2015 11:42 GÜNCELLEME 11.04.2015 20:39
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, terör örgütünün açtığı ateş sonucu 4 askerin yaralandığı belirtilirken şöyle denildi:

"11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarı Tütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından organize edilen ve 'Bahar Şenliği' olarak isimlendirilen etkinlikte bölücü terör örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, kamu düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nca 15 timden oluşan güvenlik gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş ancak, teröristlerce açılan ilk ateş esnasında 4 askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye komando birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir."

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 51
  • cemil yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    beyler şuna iyi dikkat edin seçimler yaklaşıyor olaylar çıkıyor,amaç terör reklamını yaparak akpartiyi yaralamak ama ters tepes eskisinde olduğu gibi
    Cevapla
  • Mardinli 9 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Kâfir PKK
    Cevapla
  • yeni Tğrkiyenin yeni mehter marşı 9 yıl önce Şikayet Et
    "Başkanlık marşı" eşliğinde başkomutanın direktifi doğrultusunda içişleri bakanımızın emrine verilen jandarmalarımız "Süleyman Şah zaferi" benzeri bir zafere imza atarlar en kısa sürede.
    Cevapla
  • bana hain diyen 9 yıl önce Şikayet Et
    bana hain diyen keşke vatansever olsa. İşçi partililer kadar vatan hassasiyeti olmayan, milliyetçiliği ayakları altına alan, mukaddesatı parti dini olarak algılayan bir zihniyetin 10 yıl kucakkucağa olduklarını hainlikle suçlayan bir zihniyetin bana hain demesinden onur duyarım. Övse hayıflanırım!
    Cevapla
  • Zlatan 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye sizin gibi, vatan hainlerinden bir kurtulsa kurban kesicem siz kendi çıkarlarınız için kundaktaki bebeğe kurşun sıkan katillersiniz .
    Cevapla
  • Paralel 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel miyiz?
    Cevapla
  • Çözüm Süreci 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürecine devammmmmmmmmm
    Cevapla
  • Boşver 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi topraklRımızdA ne çAtışması. Vurur geçersin. Uçağımızda var helikopterimizde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!