PKK, askerimize 10 binden fazla mermi kullandı

Cumratesi günü Ağrı'daki çatışmada PKK'nın 10 binden fazla mermi kullandığı ortaya çıktı.

PKK, askerimize 10 binden fazla mermi kullandı
PKK, askerimize 10 binden fazla mermi kullandı
GİRİŞ 13.04.2015 13:01 GÜNCELLEME 13.04.2015 13:15
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışmaya ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

ÇATIŞMA 03.45'DE BAŞLADI

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı sabaha karşı 03.45'te bölgede hakim bir tepeye mevzilenen PKK'lıların açtığı ateşle başladı. Askerler açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada PKK'lıların ağır silahlar ve uçaksavar kullandığı da tespit edildi.

PKK, HELİKOPTERLERİ VURDU

Askeri kaynaklar, açılan ilk ateşte yaralanan 4 askerin tahliyesi için birkaç kez girişimde bulunulduğunu ancak bölgeye gönderilen Sikorsky tipi helikopterin isabet aldığını belirtti. Sadece Sikorsky'nin değil, çatışma bölgesine sevk edilen 4 taarruz helikopterinden 2'sine de çok sayıda merminin isabet ettiği vurgulandı.

TAHLİYEDE UYKU TULUMLARI KULLANILDI

Askerlerin çatışmanın son bulduğu 18.30'dan sonra, önce kirpi adı verilen zırhlı araca, ardından da helikoptere taşındığı, tahliye sırasında çarşaf ya da battaniyelerin değil askerlerin uyku tulumlarının kullanıldığı kaydedildi. Yaralı olarak yakalanan bir teröristin yine helikopter ile Ağrı Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi.

PKK'LI SAYISI 25 OLARAK TAHMİN EDİLİYOR

Askeri kaynaklar, yaralı asker sayısının 8 olduğu yolundaki iddiaları da reddetti ve yaralanmaların tamamının kamuoyuyla paylaşıldığını aktardı.

25 kişi olduğu tahmin edilen PKK'lı grubun taşıyabilecekleri mühimmat miktarıyla çatışmayı 2 saat sürdürebileceği bu nedenle bölgeye birkaç gün öncesinden yığınak yaptıklarının değerlendirildiğini de vurguladı. (NTV)

YORUMLAR 55
  • ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım birşey var şimdi iha lar var adamlar 2 gün yığınak yapmışlar uçaksavar getirmişler gördüğün anda zımbal...... mesela sınırda sivil yada teröristr bilinmiyor 45 kişiyi nasıl bir gecede vurdun demekki gaye vurmaksa vuruluyor ama askerin ve devletin içindekiler pkk bitsin istemiyor enerjimizi yıllardır böyle işlere harcaya duralım ne kürt ler adam olur nede türkler hardalaş dur işin sonu yok geri kal yoksul kal cahil kal elin avrupalısı uzaya bizler yaya şeriat gelmeli bence herkes hesap vermeli bence o kadar
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    haberlerde Türkiye savaş helikopteri,savaş uçağı,dakkada bilmem kaç mermi atan savaş tüfekleri filan yapmaya başladı,kendi silahını üretmeye başladı filan deniyordu. hani nerde,pkk teöristine,kendine 10.000 mermi sıkana karşı kullanılmadıktan sonra HAVA.
    Cevapla
  • barbaros 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk lardan beşi halolmuşta peki gerideki 20 tanesi neoldu.buhar olup uçtularmı.bu millet ve devlet düşmanı namussuzların peşini bırakmayın.bdp denen uzantılarına da fazla yüz vermeyin.tepenize çıkarlar sonra.
    Cevapla
  • HARBİ 9 yıl önce Şikayet Et
    10 bin mermi 4 yaralı mantıklımı
    Cevapla
  • senol 9 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı olmayan ne ? her mermi birinemi sabet eder ?
    Cevapla
  • yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerin belasını versin.Geldiğiniz yerlere dönün sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz.caniler,vicdansızlar En büyük asker bizim asker......Allaha emanet olsunlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı