"Ermeni Tehcirinin Tarihsel ve Hukuksal Boyutları" konferansı

Kırıkkaleli İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (TÜRKİAD) tarafından "Ermeni Tehcirinin Tarihsel ve Hukuksal Boyutları" konulu konferans düzenledi.

"Ermeni Tehcirinin Tarihsel ve Hukuksal Boyutları" konferansı
"Ermeni Tehcirinin Tarihsel ve Hukuksal Boyutları" konferansı
GİRİŞ 24.04.2015 16:58 GÜNCELLEME 24.04.2015 16:58

Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Onursal Başkanı Ömer Engin Lütem, Ermenilerin nefret söylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yabancı ülkelerdeki kamuoyunun Ermeniler lehine karar verdiğini anımsatan Lütem, "Bu, davanın kaybedildiği anlamına gelmez. Propaganda tek başına fazla bir şey ifade etmez" dedi.

Ermeni meselesinin birçok yönü olduğunu savunan Lütem, şöyle konuştu:

"Ermeni meselesinin soykırım olmadığını ispat etmemiz lazım. Bunun soykırım olmadığının ispatı çoktan yapıldı. O zaman durum ne, bir şey ispat etmiş olmanız yetmez, aksini düşünenlere ve kamuoyuna, onu taşıyabilmeniz lazım. Bu kamuoyu, iç kamuoyu değil bu kamuoyu dış kamuoyu. Birlik beraberliğimizi muhafaza edersek, gücümüzü korursak bundan bir şey olmaz. Biraz canımız sıkılır ama Türkiye bundan bir zarar görmez diye düşünüyorum."

Konuşmaların ardından AVİM uzmanları tarafından, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının hukuksal ve uluslararası boyutları hakkında bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler