Otomobil devinden radikal karar! Resmen iptal edildi, evet demişti ama...
Volkswagen, Mercedes-Benz ve Audi'nin ardından bir başka otomobil devi de tamamen elektrikli araçlara geçiş planından vazgeçti. Opel, Volvo, Volkswagen, Mercedes-Benz, Audi ve BMW gibi markaların izinden giden Alman üretici, elektrikli araç stratejisinde önemli bir revizyona gidiyor.

Alman otomobil üreticisi Opel, tamamen elektrikli araçlar üretme hedefini askıya alarak, “çoklu enerji” stratejisiyle yoluna devam edeceğini duyurdu. Stellantis Group bünyesinde yer alan Opel, Jeep, Ram, Peugeot, Citroën ve Fiat gibi markalarla birlikte farklı güç kaynaklarına yatırım yapmayı sürdürecek.
2021 yılında Stellantis’in EV Günü etkinliğinde, dönemin Opel CEO’su Michael Lohscheller, markanın 2028 yılına kadar Avrupa’da sadece elektrikli araç satacağını açıklamıştı. Ancak Opel, bu planından vazgeçerek elektrikli, plug-in hibrit ve benzinli/dizel motorlu modelleri bir arada sunmayı tercih edecek.
O yanlışlar elektrik faturasını şişiriyor! Çoğumuz farkında olmadan yapıyoruz
TALEBE GÖRE ESNEK YAKLAŞIM
Opel, her modelinin elektrikli bir versiyonunu sunan ilk Alman üretici olma iddiasını koruyor. Yine de şirket, 2028 hedefinin kesin olmadığını belirterek, “Talep tarafı aksini gerektiriyorsa, bu tarih ile sınırlı olmak zorunda değildir” ifadelerini kullandı.
Evinde olanlar paraya para demeyecek! Yeni fiyatı yüzbinlerce lirayı buluyor
Elektrikli araçlarda öncü markalardan biri olarak bilinen Opel, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi pazarlarda elektrikli modellere ağırlık vermeye devam edecek. Ancak diğer bölgelerde müşteri taleplerine bağlı olarak hibrit ve içten yanmalı motor seçeneklerini de sunacak.
AVRUPA'NIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTOMOBİL MARKALARINDAN
Opel ile İngiliz kardeş markası Vauxhall, Avrupa’nın en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yer alıyor. 2025’in ilk yarısında, B hatchback segmentinde Almanya ve İngiltere pazarlarında liderlik koltuğuna oturan bu iki marka, güçlendirilmiş ürün stratejileriyle büyümesini sürdürüyor.
Bu içecekleri tüketenlerin başı derde girebilir! Kelliğe davetiye çıkarıyor
-
Cngz56 1 ay önce Şikayet EtElektrikli geleceğin belasıdırBeğen Toplam 2 beğeni
-
Musa KOL 1 ay önce Şikayet Etyanlıştan dönmek de erdemdir. darısı togg'umuzun başına. haydi herkes hibriteBeğen Toplam 3 beğeni
-
kenafir butto 1 ay önce Şikayet Et6 şubat depremlerini yaşayan birisi olarak söylüyorum elektrikli aracım olsaydı halimiz itten beterdi. Nerede şarj edeceksin, nereye kadar gideceksin. Birader istanbul'dan gelirken 5'lik su bidonlarıyla benzin getirdi, aracımın deposunu doldurdum istanbul'a kadar gittim. Ayrıca elektrikli araçların bataryası üretilirken, aracın kaç yıllık karbon salınımı peşinen gerçekleşiyor araştırın!Beğen Toplam 8 beğeni
-
yılmaz 1 ay önce Şikayet Ettekbir Allah u ekberBeğen Toplam 7 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtTamamen elektrikli araçlar için şimdilik çok erken. Hatta TOGG' da bunu benimser ise iyi eder. Bir güçlü motorlu dizel Togg görmek fena olmazBeğen Toplam 9 beğeni