Cami halısı ile lüks araç alındığı iddiası

Soma Müftülüğü'nde, camilerde değiştirilen tarihi halıların satılarak, yerine lüks makam aracı alındığı iddialarına yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi

Cami halısı ile lüks araç alındığı iddiası
Cami halısı ile lüks araç alındığı iddiası
GİRİŞ 26.05.2015 18:07 GÜNCELLEME 26.05.2015 18:07

Soma Müftülüğü'nde camilerin değiştirilen tarihi halıları satılarak yerine lüks makam aracı alındığı iddialarına yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi. Kaymakam Bahattin Atçı "Burada herhangi bir hata kusur varsa, hesabı görülecektir" dedi.

Kaymakam Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlçedeki camilerde bulunan halıların yenileriyle değiştirildiği, toplanan eski ve tarihi değeri olan halıların ise satılarak ilçe müftülüğüne lüks bir makam aracı alındığı" iddialarının gündeme gelmesi üzerine konuya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını belirtti.

İddia edilen olay tarihinin, ilçede kendisinin göreve gelmesinden önceki bir dönem olduğunu bildiren Atçı, konunun ayrıntılı şekilde incelenmesi için müfettişleri görevlendirdiğini ifade ederek "Burada herhangi bir hata, kusur varsa hesabı görülecektir" diye konuştu.

Din-Bir-Sen açıklaması

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği sendikası (Din-Bir-Sen) Soma İlçe Temsilcisi Mustafa Fatih Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, ortaya atılan iddiaların gerçek yönünün bulunmadığını savundu.

Müftülükteki bir şube müdürünün cami halılarını satıp lüks araç aldığı haberinin asılsız olduğunu savunan Uzunoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Cami halıları ile ilgili yapılan işlemlerin tamamı ilçe müftüsünün bilgisi dahilinde yapılmıştır. Adı geçen şube müdürüne ait lüks araç hiçbir zaman olmamıştır. Soma maden faciası nedeniyle gündemde olduğundan ve Diyanet İşleri Başkanımız'a hediye edilen makam aracı nedeniyle gündemi sıcak tutma açısından bu tarz iftira ile algı operasyonu yapılmaktadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!