Kart sahipleri ATM dolandırıcılarına dikkat!

Dolandırıcılar, kredi kartınızı veya bankamatik kartınızı kopyalayarak hesabınızı boşaltıyor. Nereden para çektiğinize dikkat!

Kart sahipleri ATM dolandırıcılarına dikkat!
Kart sahipleri ATM dolandırıcılarına dikkat!
GİRİŞ 10.06.2015 16:49 GÜNCELLEME 10.06.2015 23:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ATM'lere kurulan düzenek sayesinde gerçekleştirilen dolandırıcılığa her geçen gün yenisi ekleniyor. Son günlerde yine bu tarz olayların sıklıkla yaşanmaya başladı.

İstanbul Ataşehir'de bir bankaya ait ATM'ye yerleştirilen dikkatli vatandaş tarafından fark edilerek polise bildirildi.

Olayı anlatan ve herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan vatandaş, " Paramı çektikten sonra kartımı alırken kart yuvasında bir gariplik gözlemledim. Normal şartlar altında ATM’lerin kart yuvası çukur şeklindedir. Kullandığım bankamatikte ise kart yuvası dümdüzdü. Kart kopyalama olaylarını bildiğim, okuduğum ve meraktan araştırdığım için, dikkatimi toplayarak kartımın kopyalanmış olabileceğini düşünerek, kart yuvasını incelemeye başladım. Kart yuvası içerisindeki parça orijinal değildi" dedi.

Kart yuvasının yapıştırıcı ile yerine takıldığını fark eden vatandaş, "Üzerine tırnağımla bastırdığımda boyasının bozulduğunu fark ettim. Sonrasında ise yuva içerisindeki bölümün kenarlarında Japon yapıştırıcı izleri olduğunu fark ettim. Dikkatle incelemeye başlayınca, Japon yapıştırıcı ile tutturulan yuva içerisindeki parçanın kenarlarında da deformasyon olduğunu gördüm. Hiçbir banka, hiçbir ATM makinesini Japon yapıştırıcısı ile yapıştırmaz, tamir etmez. En azından ben böyle düşündüm. Dikkatlice izlemeye devam ettiğimde Japon yapıştırıcının parçanın kenarından aşağıya doğru aktığını da fark ettim. Hemen telefona sarıldım ve bankayı aradım" diye konuştu.

KİMSE MAĞDUR OLMASIN DİYE ATM ÖNÜNDE BEKLEDİM

Bir yandan bankanın müşteri temsilcisiyle görüştüğünü bir yandan da ATM'yi beklediğini ifadene vatandaş, "Ben 30 dakikadır sizinle görüşürken 5-6 tane yaşlı amca ve teyzeyi makineyi kullanmasınlar diye geri çevirdim. Şimdi bankamatiği bırakıp gidersem benden sonra gelecekler ne olacak? Ayrıca ekip gönderiyoruz dediniz, bari ne zaman geleceklerini söyleyin de ona göre işlerimi telefonda erteleyip, bankamatik başında bekleyeyim dedim. Tekrar döndüğünde telefona bana yolda olduklarını ve zaman vermeyeceğini söyledi. Gidebilirmişim. Daha sonra Genel Müdürlükten bir yetkiliye ulaştım ve durumu anlattım" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HAMZA ŞAMLIOĞLU - TEAKOLİK
YORUMLAR 5
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sorumlu vatandaş örneği. helal olsun
    Cevapla
  • engin kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    atmye müdahale bankanın sorumluluğundadır.şimdi her atm ye nasıl dikkat edecek vatandaş.bankalar teneke atm koymasın sokağa o zaman
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi gel de banka görevlisinin ortak olduğunu düşünme
    Cevapla
  • Helal 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun valla vatandaşlık bilincinden dolayı tebrik ederim abimizi.
    Cevapla
  • Erhan Ac 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle durumlarda banka sorumludur. Çünkü her bankanın güvenlik kameraları var o aleti bankamatiğe yerleştirirken görmesi gerekir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar