Çanakkale'de yolcu gemisiyle tanker çarpıştı!

Çanakkale Boğazı'nda bir yolcu gemisiyle akaryakıt tankeri çapıştı. Ölen yada yaralanan olmadığı kazada tankerde hasar meydana geldi.

GİRİŞ 27.06.2015 06:50 GÜNCELLEME 27.06.2015 09:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan'dan İstanbul'a giden 162 metre boyundaki Malta Bayraklı ‘Louis Crıstal' isimli yolcu gemisi ile Rusya'dan Malta'ya giden Marshall Adaları bayraklı ‘STİ Pimlico' isimli tanker Gelibolu açıklarında çatıştı.

Kazanın ardından boğaz çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kazada herhangi ölü yada yaralı olmadığı bildirilirken tankerin 15 derece yan yattığı öğrenildi. Boğaz geçişi yapan diğer gemiler de telsiz aracılığıyla bilgilendiriliyor.

Kaza nedeniyle bölgeye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler gönderildi.İki gemi de güvenli bölgeye demirletilirken ilk belirlemelere göre herhangi bir sızıntı olmadığı kaydedildi.




Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Fener Altı mevkisinde yolcu gemisiyle çarpışmasının ardından iskele bölümünde yakıt sızıntısı başlayan tanker, römorkörler tarafından güvenli bölgeye çekildi.

Alınan bilgiye göre, saat 01.25'te çarpışan "Louis Crıstal" isimli yolcu gemisi ile "STİ Pimlico" isimli akaryakıt tankerine, römorkörlerle müdahale edildi. Kazaya karışan gemi ve akaryakıt tankeri, römorkörler vasıtasıyla çekilerek farklı noktalara götürüldü.

"Nafta" (patlayıcı özelliğe sahip damıtılmış petrol ürünü) yüklü tanker, yakıt sızıntısı tespit edilmesi üzerine, Şevketiye Demir bölgesindeki güvenli alana yönlendirildi.

Yaşanan sızıntının olası yangın ve patlamalara neden olmaması için bölgedeki römorkörler tarafından tankere su sıkılmaya devam ediliyor.

Kazanın yaşandığı bölgede güvenlik amacıyla, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait "Kurtarma-2", "Kurtarma-5" ve "Kurtarma-9" römorkörleri ile KEGM-2, KEGM-9 hızlı tahlisiye botları bulunduruluyor.

Yunanistan'dan İstanbul'a giden 853 yolcu ve 382 mürettebatı bulunan 162 metre uzunluğundaki Malta Bayraklı "Louis Crıstal" adlı yolcu gemisi ile Rusya'nın Tuapse Limanı'ndan Malta'ya giden 182 metre uzunluğundaki Marshall Adaları bayraklı "STİ Pimlico" isimli tanker, Gelibolu Fener Altı mevkisi önünde çarpışmış, kazanın ardından Boğaz, çift yönlü gemi geçişlerine kapatılmıştı.

YORUMLAR 1
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    çok korkunç çok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler