Askeri konvoya mayınlı saldırı! 8 şehit

Siirt-Şirvan karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın patlatıldı. 8 şehidimiz var...

Askeri konvoya mayınlı saldırı! 8 şehit
Askeri konvoya mayınlı saldırı! 8 şehit
GİRİŞ 19.08.2015 15:14 GÜNCELLEME 19.08.2015 17:44
Bu Habere 433 Yorum Yapılmış

Siirt-Pervari karayolunda, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8’i şehit düşerken, yaralı askerlerin olduğu belirtildi. Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt’ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

YOĞUN OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamanın meydana geldiği Siirt-Pervari karayolu trafiğe kapatılırken askerlerin incelemesi sürüyor. Asker helikopterler ile de bölgede yoğun bir operasyon başlatıldı. 

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, teröristlerce tuzaklanan bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğunu açıkladı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Siirt'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 433
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    Köyün yanında bomba döşüyorlar, bir ALLAH'ın kuluda ihbar etmiyor bunların Allah inancı yokmu bu nasıl insanlık. Yazıklar olsun. Bu nasıl kahbelik, Ama bunları bu halie getirenler utansınlar...
    Cevapla
  • yıldızlar 8 yıl önce Şikayet Et
    üzülerek söylemek istiyorum ama jandarmada iç güvenlik zafiyeti var.. iç güvenlikte asla gündüz araç intikali olmaz.Yolun mayın araması yapılır emniyet unsurları arazide emniyet alır ve gece karanlığında araçla intikal yapılır bu emniyet kurallarının ihmali bize pahalı oluyor lütfen dikkat edelim..akşam karanlığında olası bir tuzaklamanın terörist tarafından isabet ettirmesi zordur..
    Cevapla
  • RTE_VAN 8 yıl önce Şikayet Et
    bmc tamamen türk firması, mayınların etkilemediği araçlar olan kirpi lerde bmc üretimi. Bu bölgedeki tüm araçlar mayına dayanıklı kurşun geçirmez kirpi ler olmalı.Bak bakalım daha kalleşçe mayın patlatıyorlar mı.
    Cevapla
  • rıfat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zalimlerin içeride çok destekçisi var o kadar münafık varki içeride devletin her türlü imkanlarını kullanıp bunu yapıyorlar
    Cevapla
  • Soner ŞAHİN 8 yıl önce Şikayet Et
    o koltuklar var ya o ceylan derisi koltuklar....Anladınız siz onu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim