Diyarbakır'da asılan afişe 'afişli' tepki

İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP'nin çocuk gelinlere dikkati çekmek için astığı afişe tepki için Türkçe-Kürtçe afiş astırdı

Diyarbakır'da asılan afişe 'afişli' tepki
Diyarbakır'da asılan afişe 'afişli' tepki
GİRİŞ 25.10.2015 19:16 GÜNCELLEME 25.10.2015 19:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yenişehir Belediyesince bir süre önce çocuk gelinlere dikkati çekmek için billboardlara asılan, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin kullanıldığı afişe tepki gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, kentin 55 noktasındaki billboardlara afiş astırdı.

Afişlerde, Kürtçe ve Türkçe olarak "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ifadesi ile Enbiya suresinin 107. ayeti olan "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti yer alıyor.

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, platform adına AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin astığı afişlerde İslami değerlere saldırı yapıldığını söyledi.

"Belediyenin böyle bir karikatürü alçakça bir şekilde halkı dindar olan ve sahabeler şehri olarak bildiğimiz Diyarbakır'da yayınlaması hiçbir Müslüman'ın kaldırabileceği bir durum değil" ifadesini kullanan Çakırcı, "Biz de tepki için Peygamber Efendimiz ile ilgili Diyarbakır'da afişler astık. Afişlerde Hz. Muhammed'den öğrendiğimiz kardeşliği hatırlatmak istedik. Danimarka'da yayınlanan karikatür sonrası mütedeyyin olan Diyarbakır halkı Peygamberine sahip çıktı. Bölge halkı söz konusu dini değerler olduğu zaman tepkisini her zaman vermiştir" diye konuştu.

HDP'NİN BÖLGEDEKİ BASKISININ FARKINDAYIZ

Görsellerde Hazreti Muhammed'in simgesi olan gülü kullandıklarını belirten Çakırcı, şunları kaydetti

"HDP'nin bölgedeki baskısının farkındayız. Bölge insanının değerlerine ve İslam'a olan düşmanlığa karşı savaş açmış olan HDP ve PKK'ya bölge halkının daha duyarlı olacağının farkındayız. Ulu Cami önünde yapılan açıklama adeta mitinge dönüştü. Halk, 'Biz değerlerimize sahip çıkıyoruz ve PKK ve HDP'nin dinsizleştirme politikalarını kabul etmiyoruz' şeklinde tepkisini ortaya koydu."

YORUMLAR 7
  • batmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kişiler sevdikleriyle haşr olacaklardır.Ben PKK terör örgütününün güdümündeki partiye oy veriyorsan ahiret hayatında verdiğim oydan hesap vereceğim. Şehitlerden dolayı hesap vereceğim evet arkadaşlar oy deyip geçmeyelim bir oyun dahi hesabı vardır unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Ensar 8 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan niye göndeme getirmiyor şaştım kaldım...
    Cevapla
  • DENİZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ilk ortaklığımız dinimiz sonra ülkemiz ve bayrağımız ! Bize karşı savaşan büyük bir dünya da olsa korkmayız ve allah ın izniyle galip çıkarız !
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp ye oy verenler Allaha VE PEYGAMBERİNE savaş açanlarla beraberdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı