Kaynak Holding'de gizli server bulundu

FETÖ operasyonları kapsamında Kayyum atanan Kaynak Holdig'te şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Kaynak Holding'de gizli server bulundu
Kaynak Holding'de gizli server bulundu
GİRİŞ 16.12.2015 16:22 GÜNCELLEME 27.12.2015 09:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding'e atanan kayyumlar, holdingin Bağcılar'daki binasında duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde yeni bir server (sunucu) buldu.

DUVARDA GİZLİ  BÖLME

Alınan bilgiye göre, holdingde incelemelerine devam eden kayyumlar, Bağcılar'daki Teker İş Merkezi'nin bodrum katında, duvarda gizli bir bölme olduğunu fark etti. 

GİZLİ BİLGİLERİ YURT DIŞINA AKTARIYORLAR

Gizli bir kapıyla bölmeye girildiğini tespit eden kayyumlar, içeride 300 terabayt büyüklüğüne sahip sunucu buldu. Sunucunun, holdinge ait gizli bilgileri kaydetmek ve yurt dışına aktarmak üzere kullanıldığının değerlendirildiği belirtildi. 

Holdingin "beyni" olarak değerlendirilen sunucudaki veriler, savcılık talimatıyla kopyalanmaya başlandı. Kopyalama ve imaj alma işleminin ardından, emniyet yetkililerince incelenecek verilerle ilgili rapor hazırlanarak savcılığa sunulacak.

4 bin 200 siber saldırı

Öte yandan, Kaynak Holding'de kayyumların göreve başlamasından sonra bilgisayar sistemine dışarıdan 4 bin 200 siber saldırı gerçekleştirildiği tespit edildi.

ÖZEL SİBER EKİP KURULDU

Bu saldırıların, dijital ortamdaki verilerin alınarak Kazakistan'a aktarılmak amacıyla yapıldığını belirleyen bilişim uzmanları, siber saldırılara da müdahale etti. Saldırıları önlemek amacıyla da bilişim uzmanlarından oluşan özel bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

Bu arada, Kaynak Holding'de kayyumların göreve başlamasından bu yana 700 terabayt büyüklüğünde veriye ulaşıldığı ve bunların incelemeye alındığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • şehmuz 8 yıl önce Şikayet Et
    vay hainler oğlu hainler Allahınızdan bulun
    Cevapla
  • babcim 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet cemaatle oyalanirken pkk doguyu aldi goturdu
    Cevapla
  • gresunlu 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaat eşittir pkaka yok birbirinizden farkiniz
    Cevapla
  • yavan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demek oyalanirken!! dogudaki bu strateji degisikligi bu akil kimin akli sanirsin??!!! cemaat ya da ihanet sebekesi bu ülkenin en büyük sorunudur. pkk gibi dhkpc gibi örgüt kurmaktan kolay ne var. is bu örgütleriyönlendiren ve ayakta kalmasini saglayanlari enselemek.. üst akil diye bosuna demiyor Reis!
    Cevapla
  • batmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin bilunmasi cok onemli ama asil önemli nokta burdaki halki ilgilendiren bilgilerin kamuoyuna duzgun bir dille anlatmaktir
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya arkadaş, yok daha neler... birileri gerçekten ne olup bittiğini açık açık söylese ne olur.. bu neyin nesi böyle, biri neden çıkıp da doğru dürüst izah etmiyor bu rezaleti
    Cevapla
  • ömer faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    chp'nin içindede var vatan hainleri, onların da gizli bir bölmeleri olsa gerek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı