Kritik noktalara zırhlı araç sevk edildi

Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu Fırtına obüsleri ile zırhlı araçlar, bu sabah askeri TIR’larla Yüksektepe Hudut Bölgesi'ne taşındı.

GİRİŞ 17.02.2016 09:58 GÜNCELLEME 17.02.2016 12:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suriye’de rejim güçlerinin Rusya’nın hava desteğiyle Halep’in kuzeyine başlattığı operasyonun ardından PYD’nin silahlı kanadı YPG, Azez’e yakın noktadaki Minnig Havalanı ve çevresi ile Tel Rıfat Kasabasının kontrolünü ele geçirdi.

Bu gelişmenin ardından Tükiye tarafına ateş açınca Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu topçu birlikleri ateşin açıldığı PYD denetimindeki bölgeye Fırtına obüsleriyle top atışı yaparak karşılık verdi.

Cumartesi gününden bu yana top atışlarının yapıldığı Akçabağlar üs bölgesinde konuşlu Fırtına obüsleri ile zırhlı araçlar, bu sabah askeri TIR’lara yüklendi. Güvenlik önlemleri arasında buradan taşınan obüs ve zırhlı araçlar daha sonra Suriye sınırındaki bir başka nokta olan Yüksektepe Hudut Karakolu bölgesine taşındı.

Obüs ve diğer zırhlı araçların taşındığı Yüksektepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki yüksek noktalara namluları Suriye tarafına çevrili olarak konuşlandırıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • kenan karaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Geç geldin be Reis. keşke şuan iktidarının 20. yılı olsaydı yerli binlerce savaş uçağımız olurdu o zaman karşımızda hiç kimse duramazdı. suriye olayı başladığı gibi biterdi
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    400.000 Suriyeli değil 400.000 Müslüman olacak
    Cevapla
  • beyaz 8 yıl önce Şikayet Et
    önceden mudahele etmemiz doğru zamanlama olmazdı ,avrupa, abd ,rusya ,iran herkes bize karşı üstümüze gelirlerdi ,şimdi avrupa gelmez ,abd gelmez suudi ve bir kısmı yanımızda zamanlama çok iyi ,vurma zamanı
    Cevapla
  • ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş vakit geliyo
    Cevapla
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    ölen 400.000 suriyeli değilde türk olsaydı bu kadar beklermiydik, ayrıca toplum bu kadar kör ve sağır olabilirmiydi?.
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bu artık ulusçuluk anlayışından vazgeçmeliyiz. Türk, kürt, arap vs hepsi bir kenara bırakılmalı ümmet olma zamanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor