Köşeye sıkışan PKK: Silah bırakmaya hazırız

Geçtiğimiz günlerde ABD'ye 'yardım edin' çağrısı yapan PKK'nın Öcalan'dan silah bırakmaları yönünde çağrı yapmasını istedi.

Köşeye sıkışan PKK: Silah bırakmaya hazırız
Köşeye sıkışan PKK: Silah bırakmaya hazırız
GİRİŞ 10.04.2016 12:03 GÜNCELLEME 10.04.2016 12:03
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçisi John Bass'ın "PKK'yı silah bırakmaya çağırıyoruz" açıklaması, ilk olarak KCK’nın Avrupa sorumlularından, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Zübeyir Aydar'dan karşılık buldu. Aydar "ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye’yi yeniden bir masada bir araya getirsin. Sorunlarımızı konuşalım, biz buna hazırız" dedi.  

Karar Gazetesi'nin haberine göre; Aydar'ın bu açıklaması TSK ve emniyet güçlerinin başarılı ve kararlı operasyonlarıyla çıkmaza giren terör örgütünün, kurtuluş reçetesi arayışı olarak yorumlandı. Aydar’ın beklenmedik açıklamasından kısa bir süre önce HDP milletvekilleri ve DBP'lilerden oluşan bir grubun Kandil’e giderek örgüt yönetimiyle görüştüğü ortaya çıktı. Örgütün heyete operasyonların durdurulması için silah bırakmaya hazır olduğu mesajını verdiği belirtiliyor.

ABD ÇAĞRISI İMDAT SİRENİ OLDU

22 Temmuz 2015'te Ceylanpınar'da iki polis memurunun şehit ederek çözüm sürecini bitiren terör örgütü, Güneydoğu ve Doğu'da polis ve askeri hedef alan kanlı terör saldırılarıyla devam etti. Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Batman'da halkın evlerine sokularak, sokak cadde cadde genişletilen çatışma alanlarıyla sözde “serhildan”, halk ayaklanmasına dönüştürmeye çalışılan kanlı eylemlerle örgüt tüm gücünü kullandı. Ankara'da iki ayrı saldırı yaparak sivil halkı da hedef alan PKK bölgede halk desteği alamaması, örgütün hiç beklemediği bir sertlik ve  kararlılıkla yapılan operasyonlarla çöküş yaşadı. Tarihinin en ağır kayıplarını veren örgüt, geriye kalan tüm gücüyle ve Suriye uzantısı PYD'nin de etkili desteğiyle Nusaybin ve Yüksekova'da varlık yokluk mücadelesi veriyor.

KANDİL ÖCALAN’I BEKLİYOR

Tablo işte bu noktadayken ABD'den gelen “silah bırak” çağrısı ve örgütün Avrupa Sorumlusu Zübeyir Aydar’ın “ABD aracı olsun” açıklaması Kandil’in durumunun altını çizdi. Bu gelişmelerden kısa bir süre önce Nisan başında Kandil’e giden ve DBP’lilerden oluşan heyete PKK yönetiminin “Öcalan çağrı yaparsa, silahsızlanma süreci başlar. Silah bırakmaya hazırız” mesajı verdiği öğrenildi.

ÖCALAN NE DERSE ONU YAPACAKLAR

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer Karar'a yaptığı değerlendirmede Kandil'le doğrudan temas kurmadığını ancak duyumları olduğunu belirtti. Taşçıer şöyle konuştu:

"HDP'liler olarak bizler ve halk müzakere süreci başlasın istiyor. Kandil'den aldığımız duyumlar da onların da savaşmak istemediği şeklinde. Açık açık silah bırakmak istediklerini belirtiyorlar. Oslo'daki görüşmeler gibi, benzer bir döneme girilsin isteniyor. PKK silahsızlanmaya, silah bırakmaya hazır. Öcalan devreye girsin isteniyor. Öcalan ne derse yapılacak. Bu sorunu Öcalan'ın çözebileceğine kesin olarak inanılıyor. O noktadalar. Dersler çıkarılmış. Kandil de ders çıkarmış. Silah bırakmaya çekilmeye yakın."

ANKARA'YA DA MESAJ

İstihbarat kaynaklarına göre, operasyonlarla bitme noktasına gelen PKK'dan Ankara'ya sık sık 'görüşelim' mesaj gönderildiği öğrenildi. Ancak, Çözüm Süreci'ni istismar eden ve silah bırakma sözünü tutmayan PKK ile görüşmeye sıcak bakılmıyor.

YORUMLAR 266
  • Akçadağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kanınızla ödenir bu hesap beyler kaçış yok silah bırakmak yok.. bıraksanızda bırakmasanızda kanınızla ödeyeceksiniz leşiniz yerlerde sürüklenecek.!
    Cevapla
  • FAHRİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Silahlar bırakmanın işareti saldırıların durması ile belli olacak. Bakalım saldırılar, Canlı bombalar duracak mı?
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden devlet sizle sizinle masaya otursun? Devlet kendi halkına eşit davranır haklarını verir illaki aracıya veya birilerini aracı kılmaya gerek yok. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz herkes oy kullanabiliyor. Neden birilerini adam yerine koyup benim kürt halkımı ayrı tutalım ki?
    Cevapla
  • Yani: 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar çözüm diye hala Apo terörist başını gösteriyorlar. Aman taviz verilmesin oprasyonlara devam taki devlet bu işi çözecek diyene kadar .
    Cevapla
  • almenes 8 yıl önce Şikayet Et
    Asala nın sonu geliyor. Aman ha taviz vermeyin.50 yıldır mūslūman kūrt ve tūrk milletine azap çektirdiler. 1 tane kalana kadar devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum