PKK'lı avına çıkmışlardı: Bakın neler anlattılar!

Giresun’da terör örgütü PKK’nın saldırılarına karşı resmi başvuruda bulunanlardan 750 kişi ‘gönüllü köy korucusu’ oldu.

PKK'lı avına çıkmışlardı: Bakın neler anlattılar!
PKK'lı avına çıkmışlardı: Bakın neler anlattılar!
GİRİŞ 17.05.2016 09:38 GÜNCELLEME 17.05.2016 09:53
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK mensuplarının Karadeniz’de bazı eylemlerde bulunması üzerine bölge halkı geçici ‘gönüllü köy korucusu’ olmak için devlete başvurdu. Özellikle yüksek kesimlerdeki köylerde yaşayanlar, gönüllü köy koruculuğuna büyük ilgi gösterdi. Yapılan başvurular kaymakamlıklar, jandarma, belediye ve muhtarlardan oluşan kurul tarafından değerlendirildi. Başvuranlardan 750’sine ilçelerdeki jandarma komutanlıklarında uzun namlulu silah kullanımı konusunda 1 aylık eğitim verildi.

CEPLERİNDEN HARCADILAR

İstenen belgeler ve eğitime gidiş-geliş masrafı olarak ceplerinden yaklaşık 500 lira harcayan gönüllü korucular, uzun namlulu silahlarını teslim alarak nisan ayında göreve başladı. Bulundukları yörenin coğrafi şartlarına hâkim olan kişilerden seçilen korucular, özellikle yapılacak askeri operasyonlarda güvenlik kuvvetlerine yol güzergâhları, geçiş noktaları gibi konularda destek sağlayacak. İlçelerindeki jandarma ekiplerine bağlı olarak çalışacak olan gönüllü korucular, göreve başlarken 3 sayfalık bir taahhütname de imzaladı. Korucular attıkları imza ile ‘devletten maaş istemeyecekleri, terörle mücadelede başlarına gelebilecek herhangi bir durumda (ölüm, yaralanma) devletten tazminat dahil hiçbir şey talep etmeyecekleri, silahı amaç dışı kullanmayacakları ve bulundukları köy sınırı dışına çıkarmayacakları’ taahhüdünde bulundu.

‘SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Göreve başlayan koruculardan A.O., neden gönüllü köy korucusu olduğunu şöyle anlattı: “Biz vatanını, milletini, toprağını seven insanlarız. Bu nedenle ülkemizi bölmeye çalışan teröristlerle biz de mücadele etmek istiyoruz. Son yıllarda bölgemize sızmaya çalışan teröristlere karşı toprağımızı korumak için bu göreve talip oldum. Emniyet güçlerine yardım etmek istiyoruz.” Gönüllü korucu A.Y. ise “Biz devletimizden maaş istemedik, sadece silah istedik; bunu da aldık. Gencecik kardeşlerimiz bu uğurda şehit oluyor. Şimdi bu hainler Karadeniz’i de hedef aldılar” dedi. Giresun’a son 4 ayda 5 şehit cenazesi geldiğini belirten Y.S.K. ise “İçimiz yanıyor, analar ağlıyor. Bu hainler Güneydoğu’da gencecik evlatlarımızı şehit ediyor. Şimdi bölgemize sızmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 78
  • necatı akyasan 7 yıl önce Şikayet Et
    karadenızlı olmaklen gurur duyuyorum bızturkıye yeterız
    Cevapla
  • erdi 7 yıl önce Şikayet Et
    dhkpc li lerdir
    Cevapla
  • kiowa 7 yıl önce Şikayet Et
    her şeyi kaçak ve bedava olup "devlet bize bahmir" diyenlere duyurulur.Utansınlar diyeceğim fakat Utanmaları yok ki utansınlar.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Giresun siz önce içinizdeki solcu ve hain CHPlileri sorgulayın, destek görmese PKK oraya gelmez !
    Cevapla
  • devdalga 7 yıl önce Şikayet Et
    anadolunun bagrındaki bu saf insanlara helal olsun ama önce çizgisinden kayıp hdchp olan gözümüzün içine baka baka vatanına ihanet eden şu hayinleri temizlemek lazım ey chp tabanı cok eminimki sizde çok vatanperver insanlarsınız açın gözünüzü artık gün birilik günüdür
    Cevapla
  • fotosentez 7 yıl önce Şikayet Et
    kemal derhal meclısten ve chp den uzaklastırılmalı, tabı onun akıl hocası ve aynı dusuncede olanlarıda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…