PKK Nusaybin'de ağır darbe yedi!

Halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamayan terör örgütü PKK, Nusaybin'den çekildiğini açıkladı.

GİRİŞ 26.05.2016 11:30 GÜNCELLEME 26.05.2016 15:20
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Yaşamı hiçe sayan, huzuru hedef alan saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK, halk desteği bulamadığı için şehirlerde tutunamadı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kanlı saldırılar düzenleyen ancak kırsalda umduğunu bulamadığı için geçen yıl temmuz ayından bu yana saldırılarını il ve ilçe merkezlerine taşıyan terör örgütü PKK, şehirlerde de varlık gösteremedi.

Silah bırakıp sınır dışına çekilmek yerine saldırılarıyla Çözüm Süreci'ni sabote eden terör örgütü, bölgede sözde "öz yönetim" adı altında eylemler gerçekleştirdi.

NUSAYBİN'DEN KAÇTILAR, 'ÇEKİLDİK' DİYORLAR

PKK'lıların yaptığı açıklamada, “Nusaybin'de direniş güçlerinin pozisyon değiştirmesi gerekli görülmüştür. Bu temelde alınan karar çerçevesinde güçlerimiz 25 Mayıs günü itibarıyla Nusaybin şehrinden başarılı bir biçimde geri çekilmeyi sağlayarak ulaşması gereken üslerine ulaşmışlardır.” denildi.

OPERASYONDA SONA GELİNMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca karadan ve havadan yürütülen kapsamlı operasyonlarla PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Tehdit altındaki yerleşim yerlerinde gerçekleştirilen müşterek operasyonlar sayesinde terör örgütünün bölge halkına yönelik kanlı saldırıları engellenirken, Nusaybin ve Şırnak'taki operasyonlarda sona yaklaşıldı.

Şırnak'ta yüzde 95'i, Nusaybin'de de yüzde 80'i tamamlanan operasyonların birkaç hafta içinde sona ermesi beklenirken, köşeye sıkışan teröristler arasında da çözülme başladı.

DÜN 25 PKK'LI TESLİM OLMUŞTU

Dün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 

YORUMLAR 97
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    darbeyi yalnız pkk değil kılıçdaroğluda yiyor, çünkü onlar onun arkadaşları ya!
    Cevapla
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi eğitimli terörist sag teslim almayın baba ları abd ab vurun
    Cevapla
  • Muttaki 7 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş güzelim müslüman, mütedeyyin Kürd halkı üzerinde nasıl bir oyun oynanmış ki şu son asırda; bu insanlar bu kadar kopmuşlar ümmet-i Muhammed'ten; sübhanallah... İman yok, İslam yok, amel yok, tevekkül yok, salih bir niyet yok... kardeşlik desen bitmiş, gözleri kan bürümüş! Rabbim hidayet nasib etsin cümlesine; olmayacakları da kahr-ı perişan eylesin. Teslim olanlara iyi davranılmaya devam edilsin, biiznillah topyekün bitişleri yakındır.
    Cevapla
  • ugur 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi ermeni teslim almayın yol geçen hanımı türkiye vurun
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hepsi çakıldaklı cinsinden !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!