Tarihi Sahra Hattı yeniden yapılıyor!

1. Dünya Savaşı sırasında kurulan Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için düğmeye basıldı.

Tarihi Sahra Hattı yeniden yapılıyor!
Tarihi Sahra Hattı yeniden yapılıyor!
GİRİŞ 17.06.2016 20:05 GÜNCELLEME 17.06.2016 20:13
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

1.Dünya Savaşı'nda, Karadeniz kıyısındaki maden ocaklarından, Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Projenin ilk kısmını oluşturan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili hattı İBB'de oybirliği ile kabul edildi. Projenin ikinci ayağının Belgrad Ormanları'ndan geçmesi planlanıyor. 

CHP'LİLER BİLE "EVET" DEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından inşa edilecek Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı Projesi'nin Kağıthane ve Eyüp ilçelerinde kalan kısımlarına ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği teklifi onaylandı. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatılan proje, Ak Partili ve CHP'li Meclis üyelerinin "evet" oyuyla oybirliğiyle kabul edildi.

PROJENİN İKİNCİ AYAĞI BELGRAD ORMANINDAN GEÇECEK 

Haliç'in bitiminde bulunan Bilgi Üniversitesi'nin Santral İstanbul kampüsünden Karadeniz'e doğru gidecek nostaljik tren hattı, Sadabad Tarihi sit alanından geçerek, tarihi Kırkçeşme ve Hamidiye Su yollarının bulunduğu bölgeden Eğri Kemer, Uzunkemer ve Ayvad Kemer'in altından geçerek ilerleyecek. Projenin daha sonra ele alınacak diğer etabı ise Belgrad Ormanı'nın içinden geçerek Çiftalan Köyü üzerinden Karadeniz kıyısına ulaşacak.

"İSTEMEZÜKÇÜLER" HEMEN ORTAYA ÇIKTI

İBB Meclisi oturumunun hemen öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binası önünde eylem yapan Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, Belgrad Ormanı'nın içinden geçecek Dekovil hattını protesto etti. "Bir Dekovil Hattınız Eksikti", "Belgrad Ormanı'na Ray Döşetmeyeceğiz" yazılı pankartlar taşıyan grup basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz yüzyılda 17 bin hektarlık bir alana sahip olan Belgrad Ormanı'nın bugün 5 bin hektar kaldığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Nostaljik tren yolu hattı için sunulan pembe tablonun altından ormana kıyan hangi yeni katil projenin çıkacağı, birleşeceği söylenen metro hatlarıyla ne kadar insanın bu yolu kullanacağı, ne amaçla bu hattın yeniden canlandırılmaya çalışıldığı soru işaretlerimizdir. Orman her ne amaçla yapılırsa yapılsın raylarla bölünemez. Araç trafiğine daha fazla açılamaz. Orman koruma altındadır."

YORUMLAR 60
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi doyurup koşma dediğimiz insan tipleri bunları hiç bir zaman gale almayacaksın yoksa kendilerini adam sanarlar.
    Cevapla
  • DELİ YÜREK 7 yıl önce Şikayet Et
    chp li olmak bir sanattır. o sanatı herkes yapamaz. çok büyük maharet ve yalan gerektirir. Türkiyemizi dünyaya şikayet ederler. nerde gavur var yalakalık yaparlar. tek ülke batsın ama koltukta biz oturalım derler. Terörüstlerle kolkola gezerler, sonra utanmadan birgün sonra Şehit cenazesine katılırlar. cenazeden kovulunca AKP yaptırdı diye ülke genelinde yürüyüş yaparlar her zamanki gibi. işlerine gelince Atatürkçü olurlar. İslam dinine düşmandırlar. biz hırıstiyan olmalarına bile razıyız? vatandaş olarak çok merak ediyorum siz kimsiniz?
    Cevapla
  • hasan demir 7 yıl önce Şikayet Et
    ormanın kesilmesi doğru değil.
    Cevapla
  • AKINCI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kelaynaklar heryerde çıkmak zorundamı?
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    kelaynak kuşlarına azıcık saygı duyun. mesala 'bu kadrolu soytarılar' de biz anlarız..
    Cevapla
  • feyzi 7 yıl önce Şikayet Et
    kelaynak'lara hakaret ettiğin için birecik li olarak seni kınıyorum.....
    Cevapla
  • ÇELTİK 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne yaptıklarını biliyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!