29.06.2016 Atatürk Havalimanı saldırısı son dakika gelişmeleri

29 Haziran çarşamba günü itibariyle Atatürk Havalimanı saldırısyla ilgili son dakika gelişmeleri haber7.com'da. İşte saldırıyla ilgili öne çıkan haberler...

29.06.2016 Atatürk Havalimanı saldırısı son dakika gelişmeleri
29.06.2016 Atatürk Havalimanı saldırısı son dakika gelişmeleri
GİRİŞ 29.06.2016 08:42 GÜNCELLEME 29.06.2016 08:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı bombalı saldırıyı kim düzenledi.Atatürk Havalimanı saldırısında ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? Atatürk Havalimanı saldırısında ölenlerin isimleri belli mi? İşte tüm merak edilenlerin yanıtı ve Atatürk Havalimanı bombalı saldırının son dakika önemli gelişmeleri

İstanbul'da terör saldırı: 36 ölü, 147 yaralı

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi.

Başbakan Yıldırım hain saldırı sonrası havalimanında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Saldırıda 36 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu ve şöyle konuştu:

Saldırıyı DAEŞ'in gerçekleştirdiğini işaret etmektedir.

Teröristler ticari taksi ile geldi. 3 canlı bomba da ateş ettikten sonra kendini patlattı

Kaçan bir terörist olduğu değerlendirilmiyor

Can kaybını arttırmak için hain plan

3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerlerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, teröristlerin can kaybını artırmak için alçakca bir plana başvurdukları öne sürüldü. İddiaya göre x ray cihazını geçerek içeriye giren bir terörist 'Biraz sonra burada bomba patlayacak' diyerek bağırdı. Yolcuların kapıya doğru akın etmesiyle de kapıda bekleyen teröristler önce kurşun yağdırdı, sonra patlattı.

Görgü tanıkların anlattıkları da yaşanan dehşeti ortaya koydu. Patlamada yaralanan THY yer hostesi Buket Karademir, “Çok korkunç bir patlamaydı. Ayağım kırık, alçıya alındı" ifadelerini kullandı.

Havalimanında yer hizmetleri veren personelin çıkış saatine denk geldi, ölü ve yaralı sayısının bu yüzden de arttığı belirtildi.

bomba-65456

İşte saldırının gerçekleştirildiği o silah

Teröristin saldırıda kullandığı sanılan kalaşnikofun fotoğrafı ortaya çıktı.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunuyor.

bomba,saldırı

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oluyor

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4’ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi.

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi

-Sadık Petek (47)-Yer hizmeti görevlisi

-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi

-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisi

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör  saldırısında yaralananların ismi ve hangi Hastanede bulunduklarına ilişkin  bilgilere sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM) "184" numaralı hattından  ulaşılabileceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dış Hatlar  Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananların isim ve hastane bilgisine  "184" hattından ulaşılabilecek.

ABD sabah uyardı, akşam bomba patladı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesi ABD'nin, Türkiye'ye seyahat edecek olan vatandaşlarını terör saldırısı konusunda uyardığı ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, kendi vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat etme konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını tekrarlamasının ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan art arda bomba patlatıldı. Yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşlarından terör saldırıları ve bazı terör gruplarının tehditleri nedeniyle Türkiye'deki seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istemişti.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı öncesi ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 29 Mart'ta yayınlanan uyarı yenilenerek Türkiye'deki terör tehdidine dikkat çekildi.

Özellikle Güneydoğu'daki tehlikenin arttığının belirtildiği uyarıda ABD vatandaşlarına popüler turistik bölgelerdeki kalabalık yerlerden de uzak durmaları tavsiye edildi.

"ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Türkiye'deki terörist grupların artan tehditlerine karşı dikkatli olunması ve ülkenin güneydoğusuna seyahat etmekten kaçınmaları yönünde uyarıyor" denilen uyarıda, özellikle Suriye sınırındaki bölgelere gidilmemesi, siyasi eylemlerden ve protesto gösterilerinden uzak durulması gerektiği de ifade edildi. (İHA)

Polis o görüntüleri inceliyor!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen bombalı ve silahlı terör saldırısında ilk şüpheli terör örgütü IŞİD. Başbakan Binali Yıldırım, ilk ipuçlarının IŞİD'i gösterdiğini açıkladı.

Polis ekipleri ise, havalimanındaki güvenlik kameralarını inceliyor. Reuters haber ajansının dünyaya servis ettiği fotoğrafta, bir polis memuru kamera kayıtlarını tararken görülüyor.

Son resmi açıklamaya göre 36 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda üç canlı bomba kendini patlattı. Teröristler üzerlerindeki bombaları infilak ettirmeden önce de otomatik silahlarla havalimanındaki yolculara ateş açtı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler, saldırının tam olarak nasıl gerçekleştiğini aydınlatacak.

YORUMLAR 1
  • y dursun 7 yıl önce Şikayet Et
    korkutamazsiniz Yildiramazsiniz Başaramayacaksiniz Çünkü Hain siniz İnanca ihanet Insanliga ihanet Vatana ihanet Hainler asla basaramaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi