Polis geceyarısı İncirlik Üssü'nü kapattı!

Adana'da yeni bir darbe girişimi ihtimaline karşı tatbikat yapıldı. İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'na giriş çıkışlar yasaklandı

Polis geceyarısı İncirlik Üssü'nü kapattı!
Polis geceyarısı İncirlik Üssü'nü kapattı!
GİRİŞ 31.07.2016 01:32 GÜNCELLEME 31.07.2016 03:08
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Adana'da olası bir ikinci darbe girişimine karşı, polis şehirde alarm durumuna geçirildi. Bütün personelini yarım saat içerisinde göreve çağıran Adana Emniyet Müdürlüğü, askeri birliklerin giriş ve çıkışları ile kritik noktaları kontrol altına aldı. Yaklaşık 2.5 saat sonra yapılan anonsla, personelin tekrar normale dönmesi talimatı verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/ PDY) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması sonucunda önlenmişti.

Emniyet Müdürlüğü'nün haber merkezi, 23.00 sıralarında "Merkezden İstasyonlarımıza, Sayın Emniyet Müdürümüzün emirlerini iletiyorum, bütün birim amirleri görevleri başında olacak. 15 Temmuz'da görev alındığı gibi istirahatli olanlar dahil, tüm birimler göreve gelecek. Kritik noktalarda görev yapanlar, uzun namlulu silahları ve çelik yelekli olarak görev yapacak" anonsunu yaptı.

7

BİN POLİS GÖREVE GELDİ

Anons üzerine, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün kadrosunda bulunan 7 bin polis, göreve geldi. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polislere, çelik yelek ve uzun namlulu silahlar dağıtıldı. Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı zırhlı araçlar ve TOMA'lar, Adana Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Adana Havalimanı, Kürkçüler Cezaevi, askeri birlikler ve kritik noktalar önünde önlem aldı. 



15 Temmuz'da yaşanan darbe teşebbüsüne destek veren Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın görev yaptığı 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na da 5 TOMA ile gelen polisler, ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlarıın yasaklandığını duyurdu. Üste çalışan persolen mesaiye başlamadan evlerine dönerken, lojmanda kalan vatandaşlar da içeriye alınmadı. Hilton ve Shareton otellerinin de giriş çıkışları polis ekiplerince kapatıldı. 

Yaklaşık 2.5 saat sonra Emniyet Haber Merkezi'nden, evlerinden göreve çağrılan personelin normale dönmesi talimatı verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 46
  • tımarcı yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık her şey belli oldu sanırsam.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu Türkiye düşmanı ABD devletinin hiçbir askerini Türkiye topraklarında görmek istemiyoruz. incirliği kapatın. yoksa türkiye darbe tehdidinden kurtulamaz.
    Cevapla
  • Millet İdam istiyor 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman alacaksınız incirlik üssünü incirlik vatan toprağı değil mi ve artık idam gelsin Reis bir sözünle sokağa çıktık sevgimizden ötürü sende bizi seviyorsan getir idamı as tüm vatan hainlerini hainler yok olmazsa yenileri peydahlanıyor kimi çıkar için kimi seni sevmediği için kimi vatanı sevmediği için hainlerin safında yer alıyor isteyerek veya istemeyerek dünyaya bir göz dağı gerek hapse atıp beslemeyelim artık kimseyi bakın bu topraklarda hainlere bu uygulanıyor diyelim
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bugün olanları torunlarımız elli yıl sonra dedelerimiz bizi kurtarmış diye okuyacak. Bugün darbeye dur dedik sanıyoruz ama bugün işgale, zillete, köleliğe, soylarımızın kurutulmak istenmesine dur dedik, diyoruz. Yüz yıl önce bizzat kendileri gelenler o günün korkusu ile bugün vekillerini, maşalarını kullanıyor. Lakin bu Millet yine yenilmeyecek.
    Cevapla
  • cozum 7 yıl önce Şikayet Et
    tank durduran silahlar ucak vuran roketler kimseninbilmedigi 15-20kisilik ozel birlige verilmeli Reise bagli olmali bu birlik. acil durumda bunlar silahlari yine sadece bu birligin bildigi yerden alip mudahele etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler