Elazığ'da patlama

Elazığ Emniyet Müdürlüğü yakınlarında patlama meydana geldi. 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

GİRİŞ 18.08.2016 09:28 GÜNCELLEME 18.08.2016 12:00
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bu sabah PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk belirlemelere göre 3 güvenlik görevlisi şehit oldu. 14'ü ağır 146 yaralı var.

Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı’nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı saat 09.20’de yapıldı. Teröristler bomba yüklü aracı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü’nün hemen yanındaki otoparka giden yolda infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla Emniyet Müdürlüğü binasının ön cephesi büyük hasar görüp ağaçlar köklerinden sökülürken yerde büyük bir çukur oluştu. Silah seslerinin duyulduğu bölgeye yaralılar için çok sayıda ambulans sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar için kan anonsları yapıldı. Elazığ Valiliği yetkilileri saldırıda 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 100’ün üzerinde de yaralı bulunduğunu açıkladı.

YEREL GAZETECİ: HERKES YERE YUVARLANDI

Görgü şahidi yerel gazeteci Erol Kara, "Çocuğumu kursa bıraktım iki yüz metre mesafedeyken Emniyet Müdürlüğü’ne patlama oldu. Çok büyük patlamaydı herkes yere yuvarlandı. Şu an emniyetin yanındayım binada çok büyük hasar var. Yaralı çok fazla, ambulanslar taşıyorlar. Yaşamını yitirenlerin de olduğunu sanıyorum" diye konuştu. Patlamanın meydana geldiği bölge güvenlik çemberine alınırken, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

VALİ: 3 POLİS ŞEHİT 146 YARALI VAR

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek, incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, saldırıda 3 polisin şehit olduğunu, aralarında sivillerin de bulunduğu 14'ü ağır, 146 kişinin yaralandığını belirtti.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ  Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen  saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. 

YORUMLAR 305
  • Elazig 7 yıl önce Şikayet Et
    Bati bize PKK diyor, Kurt diyor; Dogu bize ülkücü diyor, milliyetci diyor. Elazig devletine ve milletine sadiktir, gerekirse sehadeti tadariz, ulkemizi satmayiz. Elhamdulillah
    Cevapla
  • Omer Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bolge halkiyla ne alakasi var a.p. Arac Erzincan-Kemaliye-Keban uzerinden gelip kamikaze yapiyor. Elazig halki devletcidir. Aninda binlerce insan hastahanelere ve kizilAya kostu. HDP il binasina Al Bayragimizi cektiler. Daha ne yapalim.
    Cevapla
  • RTE FAN 7 yıl önce Şikayet Et
    bakiyorumda burada yorum yapan bazıları eski felaket yönetim Türkiye'sini arar olmuş yahu tansu ciller napmis yada digerleri terör belasinimi bitirmiş boş boş konuşmayın
    Cevapla
  • soysuzlar 7 yıl önce Şikayet Et
    beliki darbe basarisiz oluncs teror saldirlari cogaldi bu kimin kim oldugunu gosteriyor bunlar elele tutunmus is birlikciler amac da belli kalkinmis turkiye istemiyorlar agrupasi Abdsi pkksi pydsi darbecisi dasi ve diyerleri ama mevlam bunlara firsat vermeyecek insallah basaramiyacaklar
    Cevapla
  • ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    bu isin lami cimi kalmadi. Bolge halki bir tercih yapmak zorunda; kardesce bizlerle yasamak mi, yoksa pkk mi? Bizlere yasamayi secen samimi kurt kardeslerimiz digerlerinden ayrilmali fakat diger hainlere bu topraklarda yasam hakki verilmemelidir. Surun kuzey Irak'a ve Suriye'ye!
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak etnik temizlik mi yapacaksın kardeş , yeni bir Hitler doğuyor sanırım , şaka bi yana butip söylemler ülkemiz birliğimiz adına çok tehlikeli , lütfen sözlerinize dikkat edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık