PYD'nin kolladığı misyonerler böyle çalışıyor

Özgür Burma Muhafızları adlı örgüt, Suriye'de PYD'den çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Misyoner faaliyetler yürüten örgütün aldığı 50 çocuktan henüz haber alınamadı.

PYD'nin kolladığı misyonerler böyle çalışıyor
PYD'nin kolladığı misyonerler böyle çalışıyor
GİRİŞ 16.10.2016 12:08 GÜNCELLEME 16.10.2016 12:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Fırat'ın batısında işgal ettiği Münbiç'te yoğun misyonerlik faaliyeti yürütüyor.

PKK-PYD himayesinde çalışan 'Özgür Burma Muhafızları' isimli misyoner örgüt, çalışmalarını özellikle yetim ve öksüz çocuklar üzerinde yoğunlaştırdı. Son 3 ayda 50'den fazla çocuğun yakınlarından alınarak, 'eğitim' gerekçesi ile bilinmeyen yerlere götürüldüğü bildiriliyor. Münbiç merkezli çalışan ve radikal görüşleriyle dikkat çeken misyoner örgüt, sağlık ve eğitim alanına özel önem veriyor. Hristiyan misyonerler onlarca çalışanıyla tüm bölgeyi tarayarak Esed, DAEŞ ve PYD ile yapılan savaşlarda anne babasını kaybeden çocukları 'eğitim' bahanesiyle yakınlarından koparıyor.

'TANRINIZ KİM?' SORUSU

PYD ile birlikte bölgenin Hristiyanlaştırılması için mücadele veren örgüt, Münbiç ve çevresine çok sayıda Arapça broşürler dağıttı. Broşürlerin kapağında 'Tanrınız kim?' sorusu yeralırken, 'teslis' inancına dayalı uzun cevaplar eşliğinde Müslüman halk üzerinde propaganda yürütüyor. PYD denetimindeki bölgelerde misyonerlerin okullarda benzer faaliyet yürütmeleri de kendilerine sağlanan özel imkânlarla devam ediyor. Bölgede yalnızca son 3 ayda, anne ve babasını iç savaşta yitirmiş 50 çocuk kayıplara karıştı. Çoğunluğu Araplardan oluşan kayıp çocukların yakınları, çocukların organ tacirlerinin eline düşmüş olmasından endişe ediyor.

TÜRKİYE KARŞITI KORKUNÇ PROPAGANDA

Özgür Burma Muhafızları'nın dağıttığı el ilanlarında ve örgüte ait internet sitesinde 'Türkiye'nin Suriye'de katliam yaptığı' tezi işleniyor. Türkiye karşıtı söylemleriyle dikkat çeken grup, bölge halkına “Türkiye sizi çarmıha gerecek” gibi provokatif duyurular yapıyor.

OYUNCAKLA KANDIRIYORLAR

Açtıkları kliniklerde ihtiyaç duyan kişileri ücretsiz tedavi eden misyonerler, çocuklara da oyuncaklar dağıtarak onları kendilerine ısındırmaya çalışıyor. Münbiç'te zamanla örgütün ağına düşen bazı Suriyeliler, bakmakta oldukları öksüz-yetim çocukları örgüte vermeyi kabul ediyor.

Akrabaları tarafından örgüte sunulan çocuktan bir süre sonra haber alabilmek imkansızlaşıyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 14
  • tachiwaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetim ve öksüz çocukların akrabalarıda ben bakmam siz bakın dercesine veriyorlardır. Her ne olursa olsun yetime bakmak ve onun duasını almak Allahı memnun etmektir fakat çoğu müslüman bunu bilmeden elindeki yetim ve öksüz hazinelerini başkalarına veriyorlar. Oysaki Allaha ne cevap verecekler bilinmez ama, ne olursa olsun akrabaları azapdan kurtuluşları olmayacaktır.
    Cevapla
  • Kurdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten sizdende hikayelerinizden de bıktık.
    Cevapla
  • alialtin 7 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda hepsi gebercek adim gibi eminim .
    Cevapla
  • yawww 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkem operasyon yapmak için zemin ayarlıyor ALLAH cc izni ile haktır ALLAH deyıp bütün din düşmanlarına hak ettikleri cezayı vericaz
    Cevapla
  • Vebal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey Kürt kardeşlerimiz sizler HDPKK ya destek vererek "Kobani" palavralarıyla özgürlük mücadelesi verdiğinizi sanıyordunuz ya!.. bakın neticeleri görünmeye başladı bu ; vebal hepinizin!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz