Abdülkadir Özkan: FETÖ Dolmabahçe'de bitecekti

‘Modern Zamanlar’ın Hasan Sabbah’ı Fethullah Gülen’ adında bir kitap kaleme alan Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ gerçeğini anlattı.

Abdülkadir Özkan: FETÖ Dolmabahçe'de bitecekti
Abdülkadir Özkan: FETÖ Dolmabahçe'de bitecekti
GİRİŞ 21.02.2017 06:19 GÜNCELLEME 21.02.2017 15:50
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Özkan, Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe’deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile yaptığı özel görüşmenin FETÖ ile ilgili olduğunu söyledi.

FETÖ AK PARTİ DÖNEMİNDE BÜYÜMEDİ

1960’ta askerlik dönüşü Fethullah Gülen, Komünizmle Mücadele Derneği’nin başkanı olarak çıkıyor karşımıza. Komünizmle Mücadele Dernekleri o dönem Soğuk Savaş atmosferi içinde Rusya’ya karşı ABD’nin ve Amerikan İstihbaratı’nın desteklediği derneklerdi. Gülen’in 1960’lı yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nda memuriyete başladıktan sonra hayatındaki en önemli kırılma noktası Yaşar Tunagür ve Kasım Gülek görüşmesidir. Yaşar Tunagür dönemin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Kasım Gülek ise CHP Genel Sekreteri’dir. Fethullah Gülen’in Amerikan istihbaratı ile ilk ilişki kurduğu tarih 1965’tir. Bunu da Kasım Gülek, Yaşar Tunagür ve dönemin CIA temsilcisi Graham Fuller üzerinden başlatmıştır. O dönem aynı zamanda ABD’nin Türkiye ve bölgede ‘yeşil kuşak’ ve ‘Ilımlı İslam’ projesinin tedavüle sokulduğu yıllar. Amerikan derin aklı, Ortadoğu’da Türkiye’de ve Türk cumhuriyetlerdeki dini yapıyı değiştiremeyeceğini bildiği için, buraları komünizm tehdidinden korumak için apolitik bir din anlayışı gelişmesi konusunda destek veriyor. Ve 1980 sonrası Gülen’in devletteki en büyük kadrolaşma dönemi başlıyor. Bu 1990’larda zirveye ulaşıyor. Yani Gülen’in devlette AK Parti döneminde örgütlendiği tezi tarihsel gerçeklikle örtüşmüyor.

FETÖ CIA İLİŞKİSİ

Geçmişte FBI danışmanlığı yapmış ve ABD istihbaratını çok iyi takip eden Paul Williams, Sibel Edmonds gibi gazeteciler Fethullah Gülen’in baştan sona bir CIA çalışması olduğunu söylüyorlar. Hatta Paul Williams, Rus istihbaratına sızmak adına uzun yıllar Fethullah Gülen’in Türk cumhuriyetlerinde finanse edildiğini bu finansman sayesinde okulların kurulduğunu, hatta o okullardaki öğretmenlerin aslında istihbarat toplayan CIA ajanları olduğunu ifade ediyor. Okul açtığı bütün ülkelerde devlet kademelerine nüfuz etmeye çalışıyor. Devlet büyüklerinin ve önemli isimlerin çocuklarını kendi okullarında okutup, o çocukların devlette belli kademelere gelmesini sağlayarak onlar üzerinden bir nüfuz elde etmeye çalışıyor. Aynısını Balkanlar’da da yapıyor.

FETÖ'NÜN AMACI

Çok ütopik ve bize komik gelebilecek bir hedefi var. Kendisinin ‘Kâinat İmamı’ olduğunu düşünüyor. Hatta Gülen’e bağlı olanlar onun Mehdi olduğuna inanıyorlar. Türkiye hinterlandında olan ülkeler ve Balkanlar’ı etkisi altına alma gayreti var. Bunu hem siyasi ve sosyal olarak hem de ticari olarak yapıyor. Dünyanın her yerinde büyük ticari kuruluşları var.

BÜYÜKANIT ERDOĞAN'A FETÖ'YÜ ANLATTI

Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe’deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt “Benimle mezara girecek” dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye’de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu.

Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı. Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan’a haber verdi ve ikna etti. 2007’de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı. Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular. Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler.

Süreci manipüle ettiler. Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar. Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Ergenekon süreci ve Taraf Gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı. 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı.

Habertürk

 

YORUMLAR 36
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetullah ın kitap yüklü eşşekleri
    Cevapla
  • allah allah 7 yıl önce Şikayet Et
    apolitik islam anlayışı çok farklı bir yaklaşım demek abd bunu desteklemiş o zaman erbakan hocayı köstekleyenlerde onlar
    Cevapla
  • 1071 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö sen bu ihanetin bedelini ve aldattıgın müslüman larin vebalini ödeyemezsin koçum,mavimarmara olayında türkiye'ye, otorite'den izin almaliydi.demeni unutmadık unutmicaz fetööö.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    kemalizimciler gülencilkere darbe yapacaktı silahlar belki onun için saklandı,yapamadı gülenci subaylar kemalizimci subayları darbe hazırlığında deşifre etti.sonra gülenci subaylar darbe yapmaya çalıştı yapamadı,milli irade halk cumhurbaşkanımızın tek hareketiyle sokaklara döküldü darbecilere halk darbe yaptı.Allah devletimizi milletimizi, fetöcülerden kemalizimcilerden korusun,birlik beraberliğimizi bozmasın..
    Cevapla
  • İFK 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö nün dolayısıyla ABD nin desteği olmasaydı. Yerleşik düzen ortadan kalkmazdı. Başbakana omuz atan paşalar Erdoğan'ı çoktan bertaraf ederlerdi. Mukadderat Erdoğan'ı zirveye taşıdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı