Türkiye'de artık üretilmeyecek, 22 yıllık efsane bitiyor! Veda tarihi...
Volkswagen’in uzun yıllardır en çok ilgi gören SUV modellerinden biri olan Touareg, içten yanmalı motorla olan yolculuğunu sonlandırıyor. Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan modelin üretimi Mart 2026 itibarıyla durdurulacak.

Otomotiv dünyasının güçlü SUV temsilcilerinden Volkswagen Touareg, içten yanmalı motorla yollara veda etmeye hazırlanıyor. 2002 yılından bu yana yollarda olan ve globalde 1,2 milyon adedin üzerinde satış rakamına ulaşan modelin benzinli ve dizel versiyonlarının üretimi, Mart 2026 itibarıyla sona erecek.
Temassız kredi kartınızla peş peşe denemeyin! Çıkan uyarıya dikkat
22 YILLIK EFSANE BİTİYOR!
Volkswagen, Touareg’in içten yanmalı motor serüvenini özel bir kapanışla sonlandırmayı planlıyor. “Final Edition” adıyla tanıtılan bu özel versiyon, C sütununda lazerle işlenmiş detaylar, özel iç döşeme süslemeleri ve aydınlatmalı kapı eşikleriyle klasik Touareg tasarımından ayrılıyor.
4'ü birden veda ediyor, şaşkına çeviren karar! Artık alamayacaklar
Almanya’da 75.025 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak Final Edition, sınırlı sayıda üretileceği için koleksiyonerlerin de radarında yer alıyor.
ELEKTRİKLİ VERSİYONUYLA YENİDEN DÖNEBİLİR
Volkswagen’in açıklamasında dikkat çeken bir diğer detay ise “Touareg ismi devam edecek” ifadesi oldu. Bu açıklama, modelin gelecekte tamamen elektrikli bir versiyonla yeniden sahneye çıkacağı beklentisini doğurdu.
Markanın ID. serisinde olduğu gibi, Touareg’in de “ID. Touareg” ismiyle geri dönmesi ihtimali yüksek. Öte yandan Touareg üretimi sona erse de, aynı platformu paylaşan modeller olan Porsche Cayenne, Audi Q7 ve Bentley Bentayga gibi lüks segment SUV’lar üretimde kalmaya devam edecek.