Diyarbakır'da patlama! İlk görüntüler geldi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet bakım onarım binasında panzerin onarımı sırasında meydana gelen patlamada 1 sivil memur şehit oldu.

GİRİŞ 11.04.2017 10:55 GÜNCELLEME 11.04.2017 20:24
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi’nde Emek Caddesi yakınında saat 10.45’te şiddetli patlama oldu. Diyarbakır'daki patlamanın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında yaşandığı bildirildi. 

1 SİVİL PERSONEL ŞEHİT OLDU

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde meydana gelen patlamada bir sivil personelin şehit olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alan içerisindeki Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde saat 10.47'de panzer aracının tamiri esnasında nedeni henüz bilinmeyen bir patlamanın meydana geldiği kaydedildi.

Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Patlamada, bir sivil personel kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın tedavileri ise sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır."

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet bakım onarım binasında panzerin onarımı sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.

PANZER TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA OLDU

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesindeki çevik kuvvet bakım onarım binasında panzer bakım ve onarımı sırasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 1 sivil personel şehit olurken 3 kişi de yaralandı.

KISMEN ÇÖKTÜ

Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.

Çökmenin meydana geldiği binada AFAD ekiplerinin çalışması sürüyor.

GAZ SIZINTISI RİSKİ

Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

HER YERDEN DUYULDU

DHA Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, CNN Türk canlı yayınında patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Saat 10.45 sıralarında Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Diyarbakır merkez ilçelerinin hemen hemen hepsinde duyuldu. Gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi."

AYNI BİNAYA 4 KASIM'DA PKK SALDIRMIŞTI

PKK'lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası'na geçen 4 Kasım'da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 38
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    ölene rahmet yaralılara şifa geride kalanlara sabır versin mevlam , zalimleri kahreylesin.
    Cevapla
  • niye 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç iş kazasına benzemiyor. resmen araçla bombalı saldırı..
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    panzer nasıl bir panzer bu gökyüzünü kapatmış
    Cevapla
  • zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun pkk-hdp
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    şöyle desen daha iyi olmazmı kardeş. Ya Rabbim pkk ve yandaşlarını ve düşmanlarımızı kahrı perişan eyle.amin
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    evlerde zarar görmüş galiba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak