Düşman hedefleri kara ve havadan vuruldu

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'da başlattığı ortak askeri tatbikat kapsamında temsili düşman hedefleri kara ve havadan hedef alındı.

GİRİŞ 02.05.2017 17:07 GÜNCELLEME 02.05.2017 17:30
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri iş birliği çerçevesinde, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla yapılan tatbikatın ikinci gününde yapılan görevler gerçek savaş sahnelerini aratmadı.

Bakü yakınlarında askeri eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikatta bin asker, 80 tank ve zırhlı araç, 60 top ve havan topu, 12 Mi-35 ve Mi-17 taarruz ve nakliye helikopterleri ve hava savunma sistemleri yer aldı.

Tatbikat, yüksekliklerdeki temsili düşman hedeflerine top, havan topu ve helikopterlerden yapılan atışlarla başladı.

Top ve hava saldırısının ardından tank ve zırhlı araçlar düşman hedeflerine doğru atışlar yaparak atağa geçti. Temsili hedefler, yapılan atışlarla imha edildi ve helikopterle düşman mevzilerine indirilen askerler bölgeyi ele geçirdi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Tuğgeneral Zafer Ocak'ın da izlediği tatbikat, temsili yaralıların helikopterlerle tahliye edilmesiyle sona erdi.

Tatbikat, 5 Mayıs'a kadar devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Basarinin tek yolu bilim ve arastirmadir daha cok bilgi ve daha cok enerji
    Cevapla
  • AhmeT 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojimiz son derece geride F16 çok eskidi Amerika Kuzey Koreye B 1 uçağı gönderdi. B1 savas uçağı müthiş bir teknolojisi olan radara yakalanmayan bir savas uçağı,Çok çalışmamız lazım çok.
    Cevapla
  • Karadağ 6 yıl önce Şikayet Et
    İki devlet tek millet helal
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Anca beraber Kanca beraber. Kardeş kardeşle sırt sırta verdimi, Düşman yedi düel değil onyedi düel olsa ne yazar. Yeter ki birlik ol diri ol. İçindeki hainlere de dikkat et yeter. Hadi İNŞAALLAH. yılmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Aydin 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi ve Azarbeycan'i frenlemek icin Ermenistan'i ve PKK yi kullaniliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber