Türkiye uzun menzilli füze denemesi yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi Bora'nın Sinop'ta başarıyla test edildiği açıkladı.

GİRİŞ 11.05.2017 14:35 GÜNCELLEME 11.05.2017 17:18
Bu Habere 283 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ahaber'e yaptığı açıklamada şunları şöyledi:

"Sinop'ta 280 km menzilli Bora Füzemizin yeni bir atışı yapıldı. Şu dakikalar içerisinde Karadeniz'deki hedefine düşmek üzere. Türkiye artık kendi füzesini yapıyor. Daha iyisini yapmak için büyük bir özgüven kazandık. Şu anda atış devam ediyor. Sinop'tan Karadeniz'in içine başarılı bir atış gerçekleştirildi."

BORA'NIN ÖZELLİKLERİ

Roketsan tarafından geliştirilen Bora füzesi  610 mm çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.

YORUMLAR 283
  • Abdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu menzili az ve dusuk Millet 5 10 bin km menzillileri bekliyor
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    buna şükret
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi yap bakalım 5-10 bin km menzilli.musluktan su mu dolduroyosun anca işte zamanla geliştirecekler.beğenmiyorsan 5-10 bin km menzilli ülkeye git.
    Cevapla
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    masallah az kaldi dunyayi 15 tur atan çikicak. belkide vardir kim bilir. sir olabilir.
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    istesen de daha uzun mesafelisini yapmana Nato müsaade etmiyor, silâhlarımıza dikkat ederseniz teknik özelliklerinde Nato standartlarina uygunlugu ibaresi görürsünüz. Abd izin vermez özetle, ha anlaşmayı delerim dersek de başa geleceğe katlanmak durumundayız. Sıkıntı bu özetle, Amerika kıtalar arasi fuze atıyor 12500 km lerce kimse birşey diyemiyor ama biz 1000 km lik birşey yapacak olsak yaptirimlar ardı sıra gelir
    Cevapla
  • serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel düşmana korku salın
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    280 vur temizle 280 daha vur temizle vur 2 daha 280 temizle git al oldu işte 1000 küsür mnzl inşallah yakın yıllarda 2500 lerde olcaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor