Sezer'in affettiği terörist çatışmada

Doğuda devam eden operasyonlarda PKK'nın sözde silahlı kanat sorumlusu Cengizhan Pilav sağ yakalandı. Pilav'ın 2002'de Cumhurbaşkanı tarafından affedildiği ortaya çıktı.

Sezer'in affettiği terörist çatışmada
Sezer'in affettiği terörist çatışmada
GİRİŞ 09.04.2007 16:05 GÜNCELLEME 09.04.2007 16:05

Türk Silahlı Kuvvetleri, son iki gün içinde 7 güvenlik görevlisini şehit olduğu, Bingöl, Tunceli ve Şırnak'ta büyük çaplı bir operasyon başlattı. Hava destekli sürdürülen operasyonlarda PKK'lı teröristlerle sıcak temasın sağlandığı Pülümür'de 3 terörist öldürüldü. 

Tunceli'nin Hozat İlçesi kırsal kesiminde de dün güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2'si kadın DHKP-C'li 4 terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçleri sürdürdükleri operasyonda örgütün sözde silahlı kanat sorumlusu olan Cengizhan Pilav’ı sağ olarak ele geçirildi. Pilav'ın 2002 yılında cezaevinde ölüm orucu eylemi sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildiği öğrenildi. Pilav'ın aftan sonra Yunanistan'a kaçtığı ve burada eğitim aldıktan sonra geçen yıl 6 teröristle birlikte Tunceli kırsal kesimine geldiği belirtildi. Gözaltına alınan Pilav’ın sorgusunun sürdürülüyor.

CUDİ VE GABAR’DA OPERASYON

Şırnak'ta 3 güvenlik görevlisini şehit olduğu Cudi, Gabar, Besta dağları ve Bestler- Dereler Bölgesi'nde hava destekli ve köy korucularının da katıldığı operasyon sürdürülüyor. Şırnak Tümen Komutanlığı'na bağlı 2 tugay ile komandoların katıldığı operasyonlarda Besta Dağı'nın Yeditepe mevkiinde teröristlerle ‘sıcak temas' sağlandığı ve çatışmaları sürdüğü belirtildi. Bu sabah saatlerinde bölgeye 10 helikopterle komandoların indirilirken operasyona binlerce askerin katıldığı belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti