HERO’nun şifresi nedir? Hoca Efendi Razı Olsun mu?

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan darbeci sanık Gökhan Güçlü’nün üzerinde ve sonrasında dört kişide daha görülen “HERO” yazılı tişörtün şifresi çözüldü.

GİRİŞ 20.07.2017 12:23 GÜNCELLEME 20.07.2017 12:23

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Temmuz'da görülen duruşmaya, suikast girişiminde bulunan darbeci asker Gökhan Güçlü ’nün üzerinde anlamı kahraman olan HERO tişörtüyle katılması tepkilere yol açmıştı. Erdoğan’ın avukatlarının itirazı üzerine tişörtün değiştirilmesi söylenmişti. Bunun üzerine FETÖ sanıklarına tek tip kıyafet uygulaması gündeme gelmişti.

Daha sonra 4 gözaltı ve 1 tutuklama getiren HERO tişörtlü insanlar etrafta sıkça görülmeye başlandı. Türkçe karşılığının kahraman olması tepkilerin odağı olurken olayın bambaşka olduğu İstihbarat birimlerince ortaya çıkartıldı. 

HOCA EFENDİ RAZI OLSUN!

Daha önce pek çok yolla örgüt içi şifreli mesajlaşmaya başvuran FETÖ örgütü üyeleri bu kez başka bir faaliyetle ortaya çıktılar. HERO’nun açılımının “Hoca Efendi Razı Olsun” olduğu belirtildi.  Akıllara durgunluk veren HERO olayında şifrenin amacı, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’e olan bağlılığın devam mesajını vermesi. 
Daha önce de Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin elebaşlarından bu tip şifreli mesajlar verdiği biliniyordu. Pek çok konuşmasında ve yayınladığı mesajlarında üstü kapalı muğlak bir tavırda olan Fetullah Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi haki cübbe giyerek darbe mesajı verdiği düşünülmüştü. 

HERO tişörtlü darbeci yakınına tutuklama geldi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, pazartesi günü görülmeye başlanan Polatlı darbe girişimi davasının görüldüğü duruşma salonuna üzerinde "Hero"  yazılı tişörtle girmek isteyen sanık yakını Emirhan B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Tutuklanma talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Emirhan B,  çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emirhan B'nin ifadesinde, Polatlı davasında yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B'nin duruşmasını izlemek için mahkemeye geldiğini belirttiği, bir mağazadan satın aldığı tişörtün üstündeki yazının ne anlama geldiğini bilmediğini iddia ettiği öğrenildi.

Suikast sanığının HERO yazılı tişört giymesi üzerine genelge yayınlandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, yaşanan tartışma üzerine cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti. HERO tişörtü giyen 2 öğrenci hakkında işlem yapıldı.

Yakutiye ilçesinde, üzerinde İngilizce "Hero" yazılı tişört giydikleri gerekçesiyle Atatürk Üniversitesi kampüsünde gözaltına alınan 2 öğrencinin, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. 

Zanlılar, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla şubeden salıverildi.
Eskişehir’de 15 Temmuz provokatörleri, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Eskişehir Valiliği'nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe üzerlerinde "Hero (Kahraman)" yazılı tişörtle girmek isteyen şüphelilerin G.A. (19) ve M.B' yi (24), alana yakın bir bölgede düzenlenen operasyonla yakaladığı öğrenildi.

Etkinliği provoke etmek isteyen 2 şüphelinin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.


Elazığ’ın Aksaray Mahallesinde HERO yazılı tişört giyen kişi gözaltına alındı.  Elazığ Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 19 Temmuz 2017 günü ilimiz Aksaray Mahallesi'nde üzerinde 'HERO' yazılı tişört ile gezen şahıs yakalanmış ve hakkında adli işlem başlatılmıştır" denildi.

DEFACTO TİŞÖRTÜN SATIŞINI DURDURDU

Öte yandan 'Hero' yazan tişörtlerinin üreticisinin işadamı Zeki Cemal Özen'in Defacto firmasına ait olduğu ortaya çıktı. Defacto tişörtün satışını durdurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!