Flaş gelişme! S-400’de son tarih belli oldu

Türkiye ile Rusya arasında uzun süredir devam eden S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili son aşamaya gelindi.

GİRİŞ 04.09.2017 07:13 GÜNCELLEME 04.09.2017 08:56
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Nihai karar Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından alınacak. Komitenin 11 Eylül'de Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacağı belirtildi.

TEKNOLOJİ TRANSFER EDİLECEK

Toplantının ana gündem maddesini S-400'ler oluşturacak. Toplantıda ayrıca Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi projeleri de ele alınacak. S-400 hava savunma sistemiyle diğerleri arasında çok ciddi fiyat farkı olduğu belirtildi. Anlaşma kapsamında hava savunma sistemiyle ilgili teknoloji transferi de sağlanacak. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geçen ay yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının kaygılara yol açacağını söylemişti.



ORTAK ÜRETİM DE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Temmuz'daki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada ise, "Bir ülke kendi güvenliğiyle alakalı tüm imkânlarını en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle ilgili süreci de işleteceğiz" değerlendirmesini yapmıştı.

SABAH

YORUMLAR 14
  • BJK li 6 yıl önce Şikayet Et
    Aselsanmız acil bu vüzelerin benzrinden yapmalı
    Cevapla
  • enigma 6 yıl önce Şikayet Et
    ulkemiz muhendisleri s400 den daha iyi bir hava savunma sistemi yapabilir.
    Cevapla
  • ts61 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin böyle füze sistemini elbette yapabilir ama sıfırdan üretimi yıllar alabilir bölgedeki gelişmele bakılırsa savaş kapıda düşmanlara gözdagı vermek için bu ssitem gerekli zaten teknoloji transferide olacak diyor maalesef bu sistemi yapmak için 50 yıl önceden çalışmalara başlamak lazımdı.
    Cevapla
  • fuzuli 6 yıl önce Şikayet Et
    sınırımızda konuşlanan koral sistemleri abd ucaklarinin radarlarını bozarak kör ediyor. gece uçuşu yapamıyorlar. s400 tamalayici nitelikte bir ayrıntı
    Cevapla
  • çaki 6 yıl önce Şikayet Et
    bu füzelerde ab vize serbestisi gibi olacak.uyutulan türk vatandaşları sadece
    Cevapla
  • sato 6 yıl önce Şikayet Et
    beklenmemeli biran önce olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri