Bakan açıkladı: Bu sene yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, "Bize güvenin. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok" dedi.

GİRİŞ 19.09.2017 11:33 GÜNCELLEME 19.09.2017 12:49
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz, bir otelde düzenlenen Afrika büyükelçileri ile kahvaltı programının ardından bir taksi durağını ziyaret etti.

Burada esnafla sohbet eden Bakan Yılmaz, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TEOG'la ilgili bir açıklama yapması istenen Yılmaz, 18 milyon evladının bulunduğunu belirterek, "Bu evlatlarımın hiçbirisinin kendilerinin geleceğinden kaygı duymasına gerek yok." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının ölçme, değerlendirme konusunda en deneyimli kuruluş olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Dolayısıyla tüm velilerimizden istirhamım şu ki; evlatlarınız evladımız; kafalarında en ufacık bir soru dahi olmasın. Kendilerini kaygıya, sıkıntıya düşürecek hiçbir şey olmayacaktır." diye konuştu.

Her yaptıkları değişikliğin daha iyiye gitmek için olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnşallah bu TEOG’un kaldırılması da çok daha iyi olacaktır. Uygulamada herkes görecektir ki 'Gerçekten iyi oldu teşekkür ederiz' diyeceklerdir. Avrasya yapılırken tartışma oldu, şimdi Avrasya yapıldı itiraz eden var mı? Yine Anadolu Tüneli'ni yaparken geciktirildi de şimdi her geçen 'Teşekkür ederiz' diyor. Yani yapılmadan önce itiraz var, yapıldıktan sonra 'Herhalde gereksiz yere itiraz etmişiz' diyorlar. TEOG'un kaldırılmasına karar verildi. TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması, evlatlarımızı yarış atı konumuna koyduk yani. İnanın evlatlarımız büyüyor, büyüdüğünü fark edemiyorsunuz.”

Yılmaz, etüt merkezlerinin sırf TEOG'dan dolayı arttığına işaret ederek, "Dolayısıyla da daha çocukluktan başlayarak her evladımızın yarış atı konumuna girmesini hangi anne baba ister? Biraz sevin, biraz sayın, biraz evinde kalsın, ailesiyle, kardeşleriyle kalsın. Son sözümüz şu, bize güvenin. Niyetimiz halis. Türkiye’yi hep beraber 21. yüzyıla taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yılmaz, TEOG'un bu sene uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine "Bu sene uygulanmayacak, bu sene TEOG yapılmayacak." dedi.

- Çalışma Bakanlar Kuruluna sunulacak

TEOG yerine adrese dayalı ya da sınavsız geçiş modelinin uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulumuza sunacağız, Bakanlar Kurulunda çıkan kararı da milletimizin bilgisine sunacağız." ifadesini kullandı.

Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek olmadığını dile getiren Yılmaz, eğitimle ilgili Finlandiya bir değişiklik yaptığında mutlak doğruymuş gibi herkesin Finlandiya'nın takip edilmesini istediğini belirtti. Yılmaz, "Eğitimle ilgili biz bir değişiklik yaptığımızda herkes kaygı duymaya başlıyor. İyi ama Türkiye'ye bir bakın. Geçmişten daha iyiye gitmiyor muyuz? Geçmişten daha iyiye gidiyor. Buyurun vatandaşımıza sorun. Türkiye, geçmişten daha iyiyse bugün hiç şüpheniz olmasın yarın da bugünden daha iyi olacaktır. Biz bunu beşeri sermayemizle yapıyoruz. Beşeri sermayenin değerli olması, nitelikli olması ancak eğitimle mümkündür." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, TEOG sınavına ilişkin, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik?" açıklamasında bulunmuş, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bu konuda bir görüşme yapmıştı. Sınavın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çalışma başlatılmıştı. 

YORUMLAR 140
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Olaya bakıyorum. Şu an kafalar oldukça karışık....
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence yapılması gereken en iyi şey meb i kaldırsınlar okullarıda kaldırsınlar kimse okumasın.Okuyunca robot gibi yetişiyoruz, hayal kurmamayı öğretiyorlar, sadece sınavlara çalışın iyi üniversite kazanın diyorlar ve boşuna giden 20 yıl bir insan hayatının 3 te 1 i diyebiliriz
    Cevapla
  • oku yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık MEB in başına eğitim kökenli bir bakan istiyoruz.
    Cevapla
  • BASKANA MESAJ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav ve not çılgınlığını bir kenara bırakın artık. Milyonlarca Orta ve Lise öğrencisini sekiz yıl boyunca üniversite sınavına hazırlamaktan vazgeçin. Çok değerli sekiz yılı, bu öğrencileri hayata hazırlamak, meslek sahibi yapmak üzere eğitimde düzenleme yapın. Liseden sonra dileyen hayata atılsın, dileyen kendi mesleğinde ilerlemek için ilgili üniversitelere devam etsin. Hiç bir işe yaramayan, test çözme ve not alma saplantısından çıkın artık. Bunun için sekiz yıl harcanır mı? Bu çılgınlık yüzünden insanlar hayata on yıl geç atılıyor, otuz kırk yaşından önce evlenemiyor.
    Cevapla
  • selim kaynak 6 yıl önce Şikayet Et
    TEOG son yüzyılda ortaya konan en doğru sınav sistemiydi. hem zor değildi hem de her öğretmen mecburen eş zamanlı konu anlatımını uygulamak zorundaydı. yani kimse kafasına göre konu anlatmıyordu, her okul aynı kazanımları aynı haftalar içerisinde veriyordu. bana göre liselerde de uygulanmalı ve üniversiteye girişte bu sistem kullanılmalıydı. bir sözle kaldırdık ama yerine ne geleceğini söylemeden yaptık.. kafalarda soru işareti??? veliler cevap arıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!