'Kara Cuma'ya karşı 'Kara Pazar' kampanyası

Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edilmesine tepki koyan Sinoplu esnaf, pazar günü için 'Black Sunday' yani 'Kara Pazar' indirimi başlattı.

'Kara Cuma'ya karşı 'Kara Pazar' kampanyası
'Kara Cuma'ya karşı 'Kara Pazar' kampanyası
GİRİŞ 26.11.2017 00:34 GÜNCELLEME 26.11.2017 09:28
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile çirkin bir algı operasyonu için indirim günleri ilan edilmesine tepkisini gösteren Sinoplu bir esnaf, bu haftanın Pazar günü için 'Black Sunday' yani 'Kara Pazar' indirim günü başlattığını duyurdu.

"CUMA GÜNÜNÜ ÖZELLİKLE VE KASITLI OLARAK SEÇTİLER"

Sinop’un Türkeli ilçesinde parfüm ve bijuteri dükkanı bulunan Elif Ekser isimli bir vatandaş, AVM’lerde ünlü markaların başlattığı 'Black Friday' adlı kampanyanın özellikle ve kasıtlı olarak seçildiğini söyledi.

 

"ÖZELLİKLE MÜSLÜMANLARIN KUTSAL GÜNÜNÜ SEÇİYORLAR"

Ekser, "Özellikle Müslümanların kutsal gün ilan ettikleri Cuma gününü seçiyorlar. Niçin? Allah’ın 7 günü var. Neden diğer günler değil de Cuma? Çünkü, Cuma günü Müslümanlar için bayram günü. Bunu bildiklerinden kasıtlı bir şekilde adını 'Kara Cuma' koyarak, bu kutsal günümüze hakaret etme girişiminde bulunuyorlar. Böyle bir algı operasyonu içindeler. Ben de yarın 'Black Sunday' yani 'Kara Pazar' indirim günü başlatıyorum, bundan böyle her yıl aynı tarihlerde Black Friday günlerinde, ben de 'Black Sunday' indirim günleri yapacağım" dedi.

Kaynak: Halksesi

YORUMLAR 109
  • A. Takan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kara pazar kelimesi karaborsa (black market) manasına gelir.
    Cevapla
  • isvicreli 6 yıl önce Şikayet Et
    kara cuma denilen olay parasi veraf seviyesi yuksek olan ulkelerde alisveris cilginligi.Bizde askeri ucretli mi kara pazar yapacak.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    İsviçreli bir kere askeri ücret değil asgari ücret doğrusu. İkincisi senin çılgınlık dediğin şey dinimizle alay edilmesi mi?
    Cevapla
  • dadaș 6 yıl önce Şikayet Et
    sen anlamadinmi hala muslumanlarla dinimizle dalga ediyirlar
    Cevapla
  • Melek 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman black friday Türkiye den kalksın change.org dan kampanyaya katil sende kampayamizin bir parçası ol.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Cuma veya Pazar mübarek değildir her gün her an mübarektir Allah yaratır. Toplanmak cuma cem olmak hayırlar işlemek düzeltmeye yönelik işler yapmak Allah ın vahyi ni topluma kendine kazandırmak mübarektir. Kuran daki cuma toplanma günü demektir. Toplanıp destekleme günü. Allah ın dinini fakiri bilgi olarak cahili destekleyip aydınlatmak mutluluğa erişmektir hedef.
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) devamla buyurdular ki: "Güneş, cumadan daha hayırlı bir gün üzerine ne doğdu ne de battı. Onda bir an vardır ki, hayır duası o ana rastlayan bir kulun duası, mutlaka kabul edilir, bir şerden sakınma (istiaze) talebinde bulunan kimse de mutlaka ondan sakındırılır." Kaynak : Tirmizi, Tefsir, Büruc, (3336) ( Sen de oku : bit.ly/Hadisiserif )
    Cevapla
  • CumaMubarektir 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ama... Allah'ın yarattığı ömür dakikalarının her 'an'ı değerli... Bir sozunuz çok yanlış Cuma en mübarek gündür ... Tam olarak ne dediniz anlayamadım Cuma müslümanların bayramıdır.
    Cevapla
  • sacma 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne sacmaliyorsun! Dinimizde özel ve mübarek günler vardir. Kadir gecesi gibi 'bin aydan daha hayirli bir gece' vardir. Tabiki herseyi yaratan ALLAH-U TEALA'dır. Ama bazi gun ve geceler daha mubarek ve hayirlidir. Cuma günümüzü hic kimsenin sıradan birgun gibi göstermesine izin vermeyecegiz..
    Cevapla
  • Kayıboyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Sinopta olaydım, hiç ihtiyacım olmasa da o esnaf kardeşimizden alışveriş yapardım. Tebrik ediyorum..
    Cevapla
  • mehmet demirci 6 yıl önce Şikayet Et
    o sinoplu kardeşinizi TEBRİK ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar