Afrin'den müjdeli haber: Alkana da temizlendi!

Zeytin Dalı Harekâtı 11'inci gününde devam ediyor. Teröristlerden temizlenen Burseya Dağı’nda savunma hatları oluşturuldu. Harekâtın, 13 kilometre uzaklıktaki Afrin merkeze doğru hızlanacağı bildirildi. TSK'nın yaptığı son dakika açıklamasına göre, öldürülen terörist sayısı 649 oldu.

Afrin'den müjdeli haber: Alkana da temizlendi!
Afrin'den müjdeli haber: Alkana da temizlendi!
GİRİŞ 30.01.2018 06:08 GÜNCELLEME 30.01.2018 21:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

21:05 TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in batısındaki Alkana köyünü PYD/PKK'dan arındırdı.

16.41: Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen 1 roket, Kilis'in Ekrem Çetin Mahallesindeki Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezinin arkasında bulunan 2 katlı bir inşaata isabet edip patladı.

15.30: TSK, Afrin'de havadan attığı bildirilerde halka teröristlere karşı birlik çağrısında bulundu, "Afrin Afrinlilerindir" mesajı verildi.

14.45: Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) savaş uçakları ve topçu birliklerince vuruluyor.

13.30: Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'nda sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiğini bildirdi.

13.30: Afrin harekâtında terör mevzilerini bombardımana tutan F-16 savaş uçakları, Diyarbakır'dan havalandı. İhlas Haber Ajansı, 8. Ana Jet Üssü'nden 10 jetin kalktığını bildiriyor.

12.00: Afrin'in batısındaki iki köy daha teröristlerden temizlendi. 

11:25: TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Halil Külkü köyünü ele geçirdi.

10:40: Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi.

15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çıkan çatışmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha Mehmetçik tarafından etkisiz hale getirildi. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi. 

Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi. 

09:00 : Suriye'ye doğru geçen dev Türk askeri konvoyu, Halep ve İdlib yolu arasında görüntülendi. Konvoyda tanklar ve zırhlı araçlar yer alıyor.

08.40 : TSK, bu sabah yaptığı açıklamayla Zeytin Dalı harekâtında 649 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

07.55 : Terör örgütünün medya hesapları, yayınladıkları görüntülerle Raco çevresindeki tepelerin kontrolünü kaybettiklerini doğruladı. Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı.

07.40 : Savaş uçakları, gece saatlerinde Kilis'in karşısında ve Cinderes bölgesinde hava saldırıları düzenledi.

07.30 : Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin ve çevresine yönelik karadan ve havadan sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı 10. günü doldurdu. Önceki gün alınan Burseya Dağı çevresi ile dört bölgeden dün Afrin’e doğru harekâta devam edildi. Burseya Dağı’ndan temizlenen terör örgütü PYD/PKK, Afrin’e ulaşan dağlık bölgede yeni savunma hatları oluşturdu. TSK ve ÖSO güçleri, savunma hattını kırmak için dün Burseya Dağı’ndan üç koldan ilerledi. Harekâtı yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Burseya Dağı’nda incelemelerde bulundu. 

Harekâtta bir sonraki hedef Bafilon Dağı ve Meydanki Barajı bölgesi

Bafilon’a doğru

 

Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru oluşumunu engellemek için Fırat Kalkanı’nın ardından ikinci büyük operasyon olan Zeytin Dalı Harekâtı’nın 9. gününde stratejik önemdeki Burseya Dağı ele geçirildi. 

Tepenin en yüksek noktasına Türk bayrağı diken askerler, beton sığınak ve mevzilerde bubi tuzaklarına karşı imha çalışması yürütüyor. Türkiye’ye roketli saldırıların düzenlendiği dağın ele geçirilmesinin ardından Kilis ile Hatay’da gece sakin geçti. Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı’ndan teröristlerin temizlenmesinin ardından harekâtın ilçeye doğru daha da hızlanacağı bildirildi.

Harekât genişleyecek

Operasyon kapsamında Burseya Dağı’nın alt kısmında yer alan Afrin’in doğusundaki Kastel Cündo köyünü de önceki gün ele geçiren TSK ve ÖSO kuvvetleri, dün dağlık ve tepelik araziden oluşan Bafilon bölgesine doğru ilerledi. Bölgedeki terör hedefleri, önceki gece Burseya Dağı’na konuşlanan tank ve toplarla vuruldu. Tespit edilen noktalar, havadan da F-16’lar ile etkili bir şekilde vuruldu. 

Bafilon’un alınmasının ardından operasyonun Afrin’e 18 kilometre mesafede yer alan Katma köyüne doğru genişleyeceği öğrenildi. Operasyonun, kuzeydoğudan Afrin’in yönelerek Afrin yolu üzerindeki Arap köylerine, oradan da Katma köyünün hemen altında bulunan Kefer Cenne’ye doğru operasyonun genişleyeceği kaydedildi. Bu bölgelere ulaşıldıktan sonraki hedefin ise operasyon harekât masasında ele alınacağı dile getirildi. 

ÖSO’nun en büyük gruplarından olan Cephe El Şamiye komutanlarından Abu Ali Succu, TSK’nın denetimine geçen Burseya Dağı ile Kastel bölgesinde terör örgütünün 5 yıldır savaşa hazırlık yaptığını açıkladı. Succu, Burseya Dağı’nın operasyonuna ÖSO olarak bin kişilik kuvvetle katıldıklarını, ancak muharebeye 250 kişilik kuvvetle çıktıklarını söyledi.

Siviller tahliye ediliyor

Harekâtın Afrin’e doğru ilerlemesi ile birlikte bölgedeki sivillerin yerlerini terk edip güvenli noktalara yöneldiğini ifade eden Succu, “Siviller bizim kontrol ettiğimiz noktalara doğru geliyor. Biz ÖSO olarak önden Afrin’e ilerleyip sivilleri tahliye edeceğiz” dedi. Harekât kapsamında Afrin’e bağlı Raco, batı kesiminde bulunan Cinderes, Mabeta ve Şiye ilçelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Azez’e araç takviyesi

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ise Suriye’nin Azez bölgesine yeni askeri araç sevkiyatı yapıldı. Çeşitli birliklerden sevk edilen, mayına dayanıklı kirpi ve zırhlı personel taşıyıcı araçlar, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin Azez bölgesine doğru hareket etti. Sınır birliklerinden askeri konvoyun yanı sıra iş makineleri, vinç ve bayrak direklerinin yüklü olduğu TIR’lar da Azez’e geçti. 

Dev bayrak dikilecek

Önceki gün kulelerine Türk bayrağı asılan Burseya Dağı’na, yeni bir bayrak dikilmesi için de çalışma başlatıldı. Dağda, askerlerin zırhlı araçlarla konuşlandığı bölgeye, dün öğle saatlerinde bayrak direği getirildi. Direğin zemin çalışmasının tamamlanacağı alana yerleştirileceği ve daha sonra hem Afrin, hem de Azez’den görülecek ebatlara sahip Türkiye bayrağının bugün veya yarın törenle göndere çekileceği bildirildi. HASAN KIRMIZITAŞ/Azez-DHA

Kulelerin alt katı koğuş

Burseya Dağı’ndaki kaleyi andıran ve etrafında yarım metre kalınlıkta örülmüş kuleler bulunan yapıların altında ise betonarme kuyu sistemi tüneller inşa edildiği belirlendi. Bir metre genişliğindeki tünelin alt katında koğuş sistemi bulunduğu, teröristlerin barınma ve uyuma ihtiyaçlarını burada giderdiği saptandı. Harabeye dönen bölgede belirlenen tünellerin labirent gibi birbirine bağlı olduğu ve bazılarının ucunun dün yine ÖSO kontrolüne geçen Kastel Cindo köyüne bağlı olduğu ortaya çıktı

YORUMLAR 34
  • DUAM! 6 yıl önce Şikayet Et
    Gün doğdu, Hep uyandık, Siperlere dayandık. İstiklalin Uğruna da, Al kanlara boyandık. Sandılar Türk Uyudu, Ata cenge buyurdu, Türkün asker oldugunu Dünyalara Duyurdu. Ülkemiz Türk ülkesi, Aşık eder Herkesi, Üstümüzden eksilmesin AL BAYRAĞIN GÖLGESİ !
    Cevapla
  • ramazan çelik 6 yıl önce Şikayet Et
    amin inşallah
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin tırlarla başka yöne sevkettiği silahların peşine düşün. istihbaratı bu yönde yapın başka bölgede güçleniyorlar.
    Cevapla
  • seyid 6 yıl önce Şikayet Et
    inş afrinide slacaz mubicidr
    Cevapla
  • karamel 6 yıl önce Şikayet Et
    masallah barekallah.
    Cevapla
  • İkra! 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi yardimini esirgeme ayaklarina tas gozlerine yas degmesin saglicakla gidip sag salim dönsünler mehmetcikler Ya Rab
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor