Ege'de Yunan savaş jeti düştü

Yunan hava kuvvetlerine ait Mirage 2000 tipi savaş uçağının Ege'de düştüğü açıklandı. Yunan basını, savaş uçaklarının Türk Savaş Uçağı ile girdiği "it dalaşı" denilen manevra mücadelesinden dönerken düştüğünü iddia etti. TSK'dan yapılan açıklamada ise bölgede TSK'nın uçağının bulunmadığı belirtildi.

GİRİŞ 12.04.2018 13:34 GÜNCELLEME 12.04.2018 16:04
Bu Habere 255 Yorum Yapılmış

Ege Denizinde Yunan adası İskeri’nin 5 mil açıklarında kaybolan Yunanistan’a ait Mirage 2000-5 model savaş uçağının, püskürtme görevinden döndüğü sırada düştüğü açıklandı. Kaybolan uçağın enkazına ulaşıldığı ve 34 yaşındaki Yunan pilotun hayatını kaybettiği açıklandı. 

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

 

Yunanistan Savunma Bakanı, düşen uçağın pilotunun hayatını kaybettiğini açıkladı. 

DÜŞME NEDENİ BİLİNMİYOR

Uçağın düşme nedeni ise henüz bilinmiyor.

TÜRK UÇAKLARINI ENGELLEMEK İÇİN EGE'DE GÖREV YAPIYOR 

Habertürk TV Atina Temsilcisi Taki Berberakis, uçağın Ege'de Türk uçaklarını 'püskürtme operasyonuna' katılan iki jetten biri olduğu ve dönüş yolunda, TSİ 12.15 sularında düştüğü bilgisini paylaştı.

'İT DALAŞINDAN DÖNERKEN DÜŞTÜ' İDDİASI

Yunan basınında yer alan iddialara göre Ege'de 2 adet Mirage 2000 tipi Yunan uçağı ile 2 Türk savaş uçağı arasında it dalaşı yaşandı. Yunan jetlerinden biri üsse dönerken 12.15’de Skiros adasını 9 mil kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen nedenlerle denize çakıldı.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA

TSK, bölgede olay esnasında Türk uçağı olmadığını bildirdi.

Yunanistan'a ait savaş uçağının "it dalaşı sonucu düştüğü" iddialarının gerçek olmadığı, olay sırasında bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bazı internet sitelerinde yer alan, İskiri (Skyros) Adası'nın 4 mil yakınlarında düşen Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Mirage-2000 savaş uçağının, Türk savaş uçaklarıyla yaptığı it dalaşının ardından düştüğü iddialarının gerçek olmadığı belirlendi.

Söz konusu iddialar güvenlik kaynaklarınca yalanlanırken Yunan jetinin düştüğü sırada bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçağın bulunmadığı kaydedildi.

YUNAN ASKERİ KAYNAKLAR DA DOĞRULAMADI

Yunan Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 55 adet olarak bulunan, ülkedeki en modern savaş uçağı olan Mirage 2000-5 modelinin düşmesi, tartışma konusu oldu. Yunanistan’daki bazı kaynaklarda bir Türk F-16 savaş uçağı ile ‘İt Dalaşı’ olarak tarif edilen birbirlerine kilitlenme durumunun yaşandığına ilişkin bilgiler Yunan askeri kaynakları tarafından doğrulanmadı. 

Yunan Hava Kuvvetleri yetkilileri, Mirage 2000-5 uçağının, Türk uçaklarına karşı bir püskürtme harekatına katıldıktan sonra hava üssüne doğru dönüşe geçtiği sırada düştüğünü bildirdi. İskeri adasının 5 mil açığındaki bir noktada radardan kaybolan uçağın enkazına ulaşıldı. 34 yaşındaki Yunan pilotun hayatını kaybettiği açıklandı. 

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 255
  • rıfkı 6 yıl önce Şikayet Et
    ben demiştim somunlarda gres yağı kullanın diye yok efendim zeytinyağı bolmuş da... ekonomileri sıkıntılıymış da.. gres yağına para veremezlermiş de..
    Cevapla
  • volkan 6 yıl önce Şikayet Et
    allahın sopası yok..:))))
    Cevapla
  • Türkiye, 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani, teknik aksaklık ile ilgili vatandaşı nasıl bilgilendireceğini düşünmek yerine, Türk jetlerini püskürtme, diye yazarak veya açıklayarak, kahramanlaştırıp teknik hatayı kapatacaklarını sanıyorlar. Kaldı ki; vurmak istediğimizde haber veriyoruz.
    Cevapla
  • YUSUF 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok dedim uçaklara LPG olmaz diye
    Cevapla
  • HalitBinVelit 6 yıl önce Şikayet Et
    LPG,den değildir.... Önüne Kedi çıkmıştır :)))
    Cevapla
  • Muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz düşürmüşüzdür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi