CHP adaylığını açıklayan Öztürk Yılmaz kimdir? Kaç yaşında aslen nereli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanlığı için aday olacağının açıklaması gerçekleştirildi. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde adaylık açıklamasında bulunan Öztürk Yılmaz? Bir dönem diplomatlık yapan Öztürk Yılmaz kaç yaşında ve aslen nerelidir?

CHP adaylığını açıklayan Öztürk Yılmaz kimdir? Kaç yaşında aslen nereli
CHP adaylığını açıklayan Öztürk Yılmaz kimdir? Kaç yaşında aslen nereli
GİRİŞ 21.04.2018 17:18 GÜNCELLEME 21.04.2018 17:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz,  24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olmadığı takdirde cumhurbaşkanlığına adayı olacağını açıklamasının ardından gündemin merkezine yerleşti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın bu açıklamalarının akabinde kamuoyu tarafından kim olduğu, hayatı ve kariyerine ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek üzere sorgulamalar tüm hızıyla sürdürülmeye başlandı. Peki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan milletvekili olan Öztürk Yılmaz kimdir? Cumhurbaşkanlığı için adaylık açıklaması Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla birlikte gerçekleştiren Öztürk Yılmaz aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, CHP Kurultayında PM Üyeliğinde yer alan Öztürk Yılmaz'ın detaylı biyografisi...

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 9 Eylül 1970 tarihinde, o yıllarda Kars'a bağlı Ardahan'da doğdu.

Annesinin adı Anahanım'dır, babasının adı Şerafettin olan Öztürk Yılmaz, liseden mezun oluncaya dek memleketi Ardahan'da eğitimini devam etti.

Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden tamamlayarak mezun oldu.

Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğinde (Müsteşar olarak) görevlerini yürüttü.

İleri düzeyde İngilizce ve Rusça dil bilgisi bulunan Öztürk Yılmaz, yurt dışında Musul Başkonsolosluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Tacikistan Büyükelçiliği görevlerini icra etti.

1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya (Daire Başkanı) daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı olarak) gibi çok çeşitli devlet görevlerinde bulundu.

Evli ve üç çocuk babası olan Öztürk Yılmaz, AB'nin Kalkınma ve Entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

CHP Kurultayında PM Üyeliğinde yer aldı ve akabinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

İngilizce tez konusunda AB'nin Kosova ve KKTC'ye dönük farklı yaklaşımını değerlendirdi. Ayrıca Sıla Üniversitesi Rusça Bölümü sertifikalıdır.

öztürk yılmaz

YORUMLAR 5
  • deli rusdtem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde hollandalilari turkiyede gormek istemiyoruz gelip turkiyede bedavaya yasiyorlar adi ustunde turistmis. Defolup gitsinler baska ulkede tatil yapsinlar bu fasislere turkiyeyi getirmeyin turkvatandaslarin turkiyedeki malvarliklarini hollanda hukumetuyle paylasmasin devlet turkler cok buyuk sorunlarla karsilasiyor hollanda bunu sadece turkiyeye karsi yapiyor amaclari turkiyeyi istedikleri gibi kullanmak
    Cevapla
  • KaFKaS CePHeSi 5 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir adama nerelerde görevler verilmiş işte ülkemizin hali. demekki bunlar gibi nice bilmediklerimiz var hala. yazık yazık.
    Cevapla
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeşim, ben dışişlerinde çalışıyorum ne alçaklar var bir bilseniz.
    Cevapla
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    Yem olarak atilmis.eyy kilicdaroglu sen aday olsana.olamazsin cunki siyasi sonun olacak.bos hava atmak olmaz.hodri meydan diyordun ne oldu meydan darmi geldi.
    Cevapla
  • Kayserispor 5 yıl önce Şikayet Et
    SSK li Kılıçdaroğlu vardı şimdi de MUHASEBECİ Kemal çıktı , sen büyüksün YA RAB
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!