Haşim Kılıç kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

2018 Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Saadet Partisi (SP)'den Cumhurbaşkanı adayının seçilmesi adına düzenlenen oylamada Haşim Kılıç'ın ismi gösterilmişti. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanı Haşim Kılıç kimdir? Sayıştay Başkanlığı'nda denetçi, başdenetçi olarak görev üstlenen Haşim Kılıç aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Haşim Kılıç kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
Haşim Kılıç kimdir? Kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 18.05.2018 14:58 GÜNCELLEME 18.05.2018 14:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arafından, Türkiye'de 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak erken seçimler için partisinden Cumhurbaşkanı adayı olarak bir ismin seçilmesine yönelik oylama sunulmuştu. Saadet Partisi üyeleri için verilen Saadet Kart üzerinden hangi ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi hakkında gerçekleştirilen oylamada Haşim Kılıç’ın ismi gösterilmişti.  Haşim Kılıç'ın gündemde sık bir şekilde adının geçmesi sonrasında kamuoyu tarafından hayatı, kim olduğu, kariyeri ve eğitimine ilişkin ayrıntılı bilgiler merak edilerek son sürat araştırılmaya başlandı. Peki, Sayıştay Başkanlığı’nda Denetçi ve Başdenetçi unvanıyla görevini icra eden Haşim Kılıç kimdir? Önceden Anayasa Mahkemesi’nde başkanlık görevini üstlenen Haşim Kılıç aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, bir dönem Anayasa Mahkemesi üyeliğine, ardından Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçilen Haşim Kılıç’ın detaylı biyografisi...

HAŞİM KILIÇ KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

 

 

Haşim Kılıç, 13 Mart 1950 tarihinde Kırşehir ilinde Çiçekdağı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamlayan Haşim Kılıç, akademik eğitimine ise 1968 tarihinde Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde başladı ve 1974 tarihinde bu eğitimini tamamlayarak mezun oldu. Gönül Kılıç ile evli olan ve dört çocuğu bulunan Haşim Kılıç 1974 yılına gelindiğinde Sayıştay Başkanlığı'nda ilk olarak denetçi yardımcısı unvanıyla görevini icra etti. Ardından 1985 yılında Sayıştay üyeliğine seçilen Haşim Kılıç, beş yıl boyunca yürüttüğü bu üyeliğinden sonrasında 1990 yılında Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi. 

haşim  kılıç

Haşim Kılıç, 7 Aralık 1999 tarihinde gerçekleştirilen Anayasa Mahkemesi toplantısında, açık bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine getirildi. Bununla birlikte Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği’ne, 7 Aralık 2003 tarihinde tekrardan seçildi. 22 Ekim 2007 tarihinde Tülay Tuğcu’nun yaş haddinden emekliye ayrılması gelişmesiyle birlikte boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na Haşim Kılıç layık görüldü. 10 Şubat 2015 tarihine  emekliliğine yaş haddinden 1 ay kala kendi kararıyla emekliye ayrıldı. 

haşim

YORUMLAR 9
  • abdu 5 yıl önce Şikayet Et
    oğlu fetö de soruşturulmadı mı
    Cevapla
  • abdu 5 yıl önce Şikayet Et
    tipiniz kim bu ne ya
    Cevapla
  • Ed.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 ye saygısız yorumcular dadanmış. H. Kılıç anayasa mahkemesinde her zaman dim dik durmuştur.
    Cevapla
  • mustafa elz 5 yıl önce Şikayet Et
    anlatmaya gerek yok yazmayada gerek yok
    Cevapla
  • zigana6161 5 yıl önce Şikayet Et
    Makamlara gelenler, arka plan aktörleri tarafından getirilerek, daha sonra o kişilerin istediği gibi kullanılmaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi