Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...

2018 Cumhurbaşkanlığı erken seçimleri için Saadet Partisi (SP)'den Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi yönünde gerçekleştirilen oylamada Abdüllatif Şener'in ismi gösterilmişti. Peki, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Abdüllatif Şener kimdir? 22. dönem AK Parti milletvekili Abdüllatif Şener aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...
Abdüllatif Şener kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hayatı...
GİRİŞ 30.06.2018 11:48 GÜNCELLEME 30.06.2018 11:48
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi tarafından, Türkiye'de 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek erken seçimler için partisinden hangi ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmesine yönelik oylama gerçekleştirilmişti. Saadet Partisi üyeleri için verilen Saadet Kart aracılığıyla  Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi yönünde gerçekleştirilen oylamada Abdüllatif Şener'in ismi gösterilmişti. Bu gelişmenin sonrasında, kamuoyu tarafından Abdüllatif Şener'in kim olduğu, hayatı, eğitimi ve kariyeri gibi bilgiler merak edilerek sorgulamaya alındı. Peki, Cumhurbaşkanı adayı olarak Saadet Partisi (SP)'nin yaptığı oylamada ismi geçen Abdüllatif Şener kimdir? 2009 yılında Türkiye Partisi'ni kuran ve bir dönem partinin genel başkanlığı görevini üstlenen Abdüllatif Şener aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, 58. ve 59. Hükümet Dönemi'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini icra eden Abdüllatif Şener'in detaylı biyografisi...

ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

 

 

Abdüllatif Şener, 26 Nisan 1954 tarihinde Sivas ilinin Yıldızeli ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta bitiren Şener; üniversite eğitimini ise 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olarak tamamladı. Doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Anabilim Dalı’nda yapan Abdüllatif Şener’in babasının adı Bedirhan, annesinin adı ise Ayferat’tır. 1982 yılında Berrin Şener ile evlilik gerçekleştiren Abdüllatif Şener’in, 4 tane çocuğu bulunmaktadır.

Sona Doğru Osmanlı, Osmanlı Maliyesinin Şeffaflaşması, Tanzimat Dönemi Osmanlı Vergi Sistemi gibi eserleri bulunan Abdüllatif Şener; Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ‘’Dekan Yardımcısı’’ olarak görevde bulundu. Öte yandan Öğretim Üyeliği görevini ise Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’de Maliye Bölümünde gerçekleştirdi.

Abdüllatif Şener ilerleyen yıllarda kariyerini siyaset alanında devam ettirmeye başlayıp;

1991-1998 yılları arasında 19. Dönem ve 20. Dönem Refah Partisi, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi, 2001-2007 yılları arasında 22. Dönem AK Parti Sivas Milletvekili olarak meclise girdi.

2001 yılında AK Parti’nin kurucu üyeliğini yapan Abdüllatif Şener, 58. ve 59. Hükümet Dönemi'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini icra etti. Bununla birlikte 11 Temmuz 2008 tarihi itibariyle AK Parti’deki görevinde istifa etme kararı aldı.

25 Mayıs 2009 tarihine gelindiğinde Türkiye Partisi'ni kurdu ve bir dönem partinin genel başkanlığı görevini üstlendikten sonra bu görevinden istifa etti. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Sivas'tan Bağımsız milletvekili olarak adaylığını koydu. 22. dönem AK Parti Sivas milletvekili olan Abdüllatif Şener’in Fransızca dil bilgisi bulunmaktadır.

YORUMLAR 42
  • aly 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam ve gül AKP e geçmeden önce idam ı kaldırmayı onaylığan yasayı imza attan kişi değil mi ?
    Cevapla
  • Canım Vatanım 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisin gölgesinde kalmayı hazmedemedi partisini kurdu baktıki böyle olmayacak çareyi halk tv lerde boy göstermekte ve Reise atıp tutmakta buldu böylelikle chp den konya 1.sıradan vekil adaylığını kapmış oldu. Bir demecinde Reisin tüm ünvanlarını buna borçlu olduğunu söylemiş kıskanç olduğu buradan belli asıl borrçlu biri varsa oda sensin.
    Cevapla
  • Mert07 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimdir mimdir bilmem ama çok kıskanç biri oldugu kesin onu bilirim reis olmazsa kim tanırdı bu ada mı?
    Cevapla
  • Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi leri dış güçlerin mikseridir
    Cevapla
  • furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam siyaset meydanından çoktan silindi.Nereli olduğuda hiçmi hiç ilgilendirmiyor.Meral akşener in sonuda aynı.Partisine ihanet edenin sonu kaçınılmazdır.
    Cevapla
  • Partin dinin mi 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanet edenle bir olmamak için bazen istifa etmek ve asıl hainleri ihanetleri ile başbaşa bırakmak gerekir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı