CHP cumhurbaşkanı adaylığında ismi geçen Özgür Demirtaş kimdir?

Özgür Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den cumhurbaşkanı adayı olabileceğine dair iddia öne sürüldü. Peki, ekonomi alanında ihtisas sahibi, sosyal medyaya hakim olan Özgür Demirtaş kimdir? Yurt dışında akademik kariyerini tamamlayan Özgür Demirtaş aslen nereli, kaç yaşında?

CHP cumhurbaşkanı adaylığında ismi geçen Özgür Demirtaş kimdir?
CHP cumhurbaşkanı adaylığında ismi geçen Özgür Demirtaş kimdir?
GİRİŞ 03.05.2018 16:21 GÜNCELLEME 04.05.2018 10:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirlenmesine yönelik gerçekleştirilecek 24 Haziran 2018 Türkiye Genel Seçimleri'nde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den seçilecek cumhurbaşkanı adayı olarak Özgür Demirtaş'ın adı gösterildi. Kulislerde, ekonomi alanında uzmanlaşmış ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Özgür Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adayı olabileceği konuşulduğu iddiası öne sürülüyor. Peki, Sabancı Üniversite'in Finansal Mükemmeliyet Merkezi'nde Kurucu Başkan unvanıyla faaliyetlerini sürdüren Özgür Demirtaş kimdir? Tüm fakülteler ve ana bilim dalları arasında ''öğretim alanında'' en iyi öğretim görevlisi seçilerek madalya kazanan Özgür Demirtaş aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde yayımlanan Özgür Demirtaş'ın detaylı hayatı...

özgür

 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Özgür Demirtaş, Ankara ilinde hayata gözlerini açtı. İlk okul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde bitiren Özgür Demirtaş, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi’in Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden tamamlayarak mezun oldu. Üniversite eğitimini bitirmesinin ardından, ABD Boston College’da kendi ana dalından ayrı olarak Finans alanı içerisinde doktora çalışmalarını 5 yıl içerisinde nihayete erdirdi.

özgür

2003 tarihinde 27 yaşındayken doktorasını tamamlayan Özgür Demirtaş, yine bu yılda Yardımcı Doçent unvanını da elde etmesiyle birlikte Baruch College City University of New York‘ta görevini icra etmeye başladı. Sabancı Üniversite'in Finansal Mükemmeliyet Merkezi'nde Kurucu Başkan unvanıyla faaliyetlerini sürdüren Özgür Demirtaş, ekonomi alanında ihtisas sahibi olduğu gibi sosyal medyaya da hakim bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmiş yıllarda üniversite yerleştirme sınavında Türkiye'de ilk 50 öğrenci arasında yer alan Özgür Demirtaş, 2003 tarihinde Finans bölümü içerisinde ve 2004 tarihinde ise İşletme Fakültesi içerisinde en iyi öğretim üyesi ödülü aldı.

özgür

Türkiye Genç Işadamları Derneği (TUGIAD), Türkiye'nin ilk Tasarruf ve Finansal Okur Yazarlik Derneğinin (FODER) Kurucu Yonetim Kurulu üyesi olan ve TAYSAD ve DASK Danışmanlıkları görevini yürüten Özgür Demirtaş, 2007 tarihinde Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York'ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) unvanlarını aldı. 31 yaşındayken Doçent Doktor oldu ve 2012 tarihinde New York University (NYU) Stern School of Business Finans Bölümü'nde en yüksek öğretim değerlendirmesi başarısını elde etti. 

özgür

Özgür Demirtaş, 2012 tarihinin Eylül ayında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tenür hakkını bırakması sonrasında Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsü başkanı olarak katılım sağladı. Çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinde (Journal of Monetary Economics, Management Science, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Journal of Business Economic and Statistics) yayınlandı. 100,000 Euro değerindeki Proje, AB tarafından, Türkiye genelinde, Ekonomi dalında kendi proje başvuru döneminde desteklenen tek proje oldu.

özgür

YORUMLAR 9
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin ekonomisini düzeltmenin yolu belli kendi pararamızı kulnanabilsek olay bitecek ama adamlar her yerden bağlamışlar olayı çevirebilmek nasıl olmalı onun çaresini bilmek lazım...
    Cevapla
  • VATANDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ekonomisini parasını ön planda tutan biri ne kadar Türkiye nin ekonomisinden anlayabilir...
    Cevapla
  • v,hay 5 yıl önce Şikayet Et
    taş yerinde ağırdır oyum reise
    Cevapla
  • economist 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan böyle değerli bir hocaya kulp takmayın bari eleştirenler en azından hocanın dengi olun öyle eleştirin
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan kendisinin karar vermesi yerine başkaları karar verdikten sonra dünyanın en insanı olsa farketmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuşuyor
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma