Temel Karamollaoğlu kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...

Cumhurbaşkanlığı erken seçimleri için Saadet Partisi (SP)'den Cumhurbaşkanı adayı olarak Temel Karamollaoğlu seçildi. Bir dönem Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Temel Karamollaoğlu kimdir? Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu aslen nereli, kaç yaşında? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hayatı...

Temel Karamollaoğlu kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...
Temel Karamollaoğlu kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? Hayatı...
GİRİŞ 30.06.2018 10:08 GÜNCELLEME 30.06.2018 10:08
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi (SP) tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilmesi kararı alınan Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde partisinden Cumhurbaşkanı adayı olarak bir ismin seçilmesi adına üyeleri için oylama sunulmuştu. Saadet Partisi üyelerine özel dağıtılan Saadet Kart aracılığıyla hangi ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmesine ilişkin başlatılan oylamada, Saadet Partisi (SP) 6. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık görevini icra eden Temel Karamollaoğlu’nun da ismi gösterilmişti. Bu gelişmenin hemen sonrasında, Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Saadet Partisi (SP)'den Cumhurbaşkanı adayı olarak Temel Karamollaoğlu seçildi. Kamuoyu tarafından Temel Karamollaoğlu’nun kariyeri, eğitimine, hayatı ve kim olduğuna dair detaylı bilgiler merak edilerek öğrenilmek üzere hız kesmeden sorgulamalar yürütülmeye başlandı. Peki, bir dönem Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Temel Karamollaoğlu kimdir? Son dönemlerde kulislerde öne çıkan isim Temel Karamollaoğlu aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Saadet Partisi'nin kuruluşunda yer alan ve Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı seçilen Temel Karamolloğlu'nun detaylı biyografisi...

SAADET PARTİSİ CUMHURBAŞKANI ADAYI SEÇİLEN TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR? DETAYLI BİYOGRAFİSİ...

 

 

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık görevini icra eden Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941 tarihinde Kahramanmaraş ilinde dünyaya geldi. Bürokrasi ve siyaset alanında aktif olarak faaliyetlerini yürüten Temek Karamollaoğlu; Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde görevde bulundu. 1968 yılından vefatına kadar 45 yıl boyunca Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Temel Karamollaoğlu, 16, 20 ve 21. dönemlerinde milletvekilliğe getirilmiştir.

Aslen Sivaslı olan Temel Karamollaoğlu, lise eğitimini 1959 tarihinde Kayseri’de bitirdi. Üniversite eğitimini ise 1964 tarihinde, Manchester Üniversitesi Tekstil Teknoloji bölümünden tamamlayarak mezun oldu. 1960 tarihinde Sümerbank bursu aracılığıyla eğitim için İngiltere’ye giden Temel Karamollaoğlu, yüksek lisans eğitimini de, Manchester Üniversitesi’nde bitirdi. 

1967 ve 1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Tekstil Sektör Uzmanı olarak görevde yer aldı. 1989-1995 yılları arasında Sivas Belediye Başkanlığı, özel sektörde ve kamu kesiminde üst düzey yöneticilik görevini icra eden Temel Karamollaoğlu, tarihler 30 Ekim 2016’yı gösterdiğinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. Evli ve beş çocuk sahibi olan Temel Karamollaoğlu, 1975 ve 1977 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ilk olarak Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü, hemen arkasından Yaygın Sanayiden Sorumlu Müsteşar Muavini olarak görev aldı.

temel

Aktif siyaset hayatından bir dönem uzak kalan Temel Karamollaoğlu, ilk olarak özel sektörde danışmanlık yaptı, arkasından beş yıl boyunca Bahariye Mensucat’ın Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1977 yılında aktif siyasi hayata başlayan Temel Karamollaoğlu, Milli Selamet Partisi'nden Sivas Milletvekili seçildi ve 1978 tarihinde Parti Genel Kurulu Üyeliğine getirildi. 1987 yılında referandumla birlikte siyasi hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi.

1987 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Temel Karamollaoğlu, 2001 tarihinde Fazilet Partisinin kapatılma kararının sonrasında Saadet Partisi’nin kuruluşunda yer almasıyla birlikte Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini icra etmeye başladı.

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak yeniden Meclis’e giren Temel Karamollaoğlu, aynı zamanda NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görevde bulundu. Türkiye’yi temsilen tüm Avrupa ülkelerine ve çok sayıda ülkeye gitti. 

Temel Karamollaoğlu, Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılma kararının alınmasının akabinde Fazilet Partisine katılım gösterdi.1999 seçimlerinde ise Sivas’tan tekrar Milletvekili olarak göreve getirildi. 

temel

YORUMLAR 55
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    ey ihtiyar..ne kendine ne de topluma bir faydan olabilir..
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bana emir Saadettin’i hatırlatıyor .!! Kendisini rezil eden adam
    Cevapla
  • Toroslu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendisine faydası olmayanın millete ne faydası olabilir sıradan biri
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri çok sever kraliçeyi Bir dediğini iki etmez Ne de olsa Manchester lı kendileri
    Cevapla
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişi karanlık..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde