Eylül Yağlıkara vakasına ilişkin gelişmeler: Gerçekler açığa çıkıyor!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde kaybolan ve 7 günlük arama-kurtarma çalışmalarının akabinde minicik cansız bedenine ulaşılan Eylül Yağlıkara cinayetine ilişkin kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Cinayete kurban giden 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara vakasıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Eylül cinayetiyle ilgili en son gelişmeler!

Eylül Yağlıkara vakasına ilişkin gelişmeler: Gerçekler açığa çıkıyor!
Eylül Yağlıkara vakasına ilişkin gelişmeler: Gerçekler açığa çıkıyor!
GİRİŞ 17.07.2018 15:59 GÜNCELLEME 17.07.2018 15:59
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ankara'nın Polatlı ilçesinin kırsal mahallesi olan Uzunbeyli'de, 22 Haziran 2018 tarihinde öğle vakti arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evden çıkan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın kaybolduğu tespit edildi. Kaybolduğu tarihten tam 7 gün sonra, yani 29 Haziran 2018 tarihinde titizlikle yürütülen arama-kurtarma çalışmalarının neticesinde minicik cansız bedenine Yüzükbaşı Yolu mevkisinde bir tarlada elektrik direğinin dibinde gömülü vaziyette ulaşıldı.Tüm Türkiye’nin yüreklerini parçalayan bu vakanın sonrasında Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma süreci başlatılan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara cinayetiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Görgü tanığının Eylül Yağlıkara cinayetiyle ilgili verdiği ifadeler doğrultusunda; katil zanlısı Uğur K.’yı gördüğü saat ile mevki, yine Uğur K.’ya ait cep telefonu sinyalleriyle eşleşti.

Evrim Atış kayboldu! Evrim Atış nasıl kayboldu, kaçırıldı mı?

 

GÖRGÜ TANIĞI OLAYIN PERDE ARKASINI ANLATTI...

Katil zanlısı Uğur K.’nın, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedini gömmek için geldiği esnada sert fren yapmasıyla kalkan tozu fark eden görgü tanığı, şüphelinin tutuklanmasının akabinde jandarmaya giderek tüm gördüklerini anlattı. Öte yandan katil zanlısı Uğur K'nin annesi Huriye K, dün akşam saatlerinde jandarmadaki işlemlerinin sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Eylül Yağlıkara cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; 3 şüpheliden 2’si serbest kalırken, Eylül'ün üvey amcasının karısı H.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Ufuk Tatar ölü bulundu! Ufuk Tatar kim tarafından ve neden öldürüldü?

Eylül'ün babası açıkladı: Nasıl öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı...

MEĞER KATİL ZANLISININ ANNESİ HURİYE KOÇYİĞİT…

Eylül Yağlıkara’nın katil zanlısı Uğur K.’nın annesi Huriye Koçyiğit soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Huriye Koçyiğit, soruşturmada çelişkili ifadeler verirken; Eylül’ün bulunması için köye arama-kurtarma ekiplerinin gelmesinin ardından paniklediği, şüpheli hareketlerde bulunduğu ve komşusunun telefonundan oğlunu arayarak “Neredesin, köye kokuya duyarlı köpekler getiriliyormuş” şeklinde ifadelere yer verdiği bildirildi.

Leyla Aydemir'in ölüm sebebi kesinleşti! Bilinmeyen mühim gelişmeler!

KATİL ZANLISI: ‘’EYLÜL NEREDEYSE ÇIKAR, KÖPEKLERE GEREK YOK’'

Uğur Koçyiğit’in ise annesinin telefonunun sonrasında Eylül’ü arayan arama-kurtarma ekiplerinin yanına giderek; “Ya niye köpekleri getiriyorlar ki, köpeklerin aramasına gerek yok ki? Eylül neredeyse çıkar. Köpeklere gerek yok” şeklinde ifadelere yer vererek paniklediği, sonrasında da kayıplara karıştığı tespit edildi. Bununla birlikte iki defa gerçekleştirilen sorgulamada suçlamaları kabul etmeyen Uğur Koçyiğit, yeni deliller ışığında tekrardan sorguya çekilecek. Uğur Koçyiğit, sorgulama için halen tek kişilik koğuşta tutulduğu Sincan Cezaevi’nden getirilecek.

KATİL ZANLISI DNA ÖRTÜŞMESİNE RAĞMEN SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ!

Jandarma ekipleri tarafından, Eylül Yağlıkara’yı arama-kurtarma çalışmalarına da katılan Uğur Koçyiğit’in el konulan otomobilinde bulunan bir saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Sonrasında minicik cansız bedenine ulaşılan Eylül’ün yakınlarından alınan DNA örnekleri ile birlikte, Uğur K.’nın aracının koltuğunun yıkanan bölümünde ve bulunan bir eldivendeki kan lekeleri ile saç teli örtüştüğü tespit edildi. DNA’nın örtüşmesinin sonrasında cezaevinde bulunan Uğur Koçyiğit’in yeniden ifadesi alındı. Fakat cinayete ilişkin somut bulguya ulaşılmasına rağmen şüpheli, suçlamaları kabul etmedi.

MİNİK EYLÜL YAĞLIKARA'NIN OTOPSİ SONUÇLARI...

Eylül Yağlıkara’ya yapılan ön otopside sonucuna göre; boğularak öldürüldüğü tespit edilerek, vücudunun çeşitli bölgelerinde kesici-delici alet yaralamaları ortaya çıktığı belirlendi. Öte yandan Eylül’ün vücudunda kan izi bulunmadığı, aynı zamanda cinsel istismar bulgusuna rastlanılmadığı bilgisi kaydedildi. Acımasızca katledilen küçük Eylül’ün bir ayağında kırık da tespit edilirken,  kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Cinayetin, intikam duygusuyla işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır.

CİNAYETİN ÖNCEDEN TASARLANDIĞI İDDİASI GÜNDEMDE…

Katil zanlısı Uğur K.’nın, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cesedini gömmek için geldiği esnada sert fren yapmasıyla kalkan tozu fark eden görgü tanığı, şüphelinin tutuklanmasının akabinde jandarmaya giderek tüm gördüklerini anlattı. Bu gelişmenin ardından, Eylül'ü arama-kurtarma çalışmaları, görgü tanığının bilgisini verdiği bölgede yoğunlaştırıldı.

Eylül için arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan; iz takip ve kadavra arama köpekleri, bir köstebeğin kazdığı çukurdan yayılan kokuya tepki verdi. Arama köpeklerinin, Eylül'ün cansız bedeninin bulunduğu yerde tepki vermesi sonrasında bölge kazılarak, küçük kızın cesedine ulaşıldı. Aynı zamanda gerçekleştirilen incelemede, vakanın faili olarak tutuklanan Uğur Koçyiğit’in; elektrik direği dikmek için açtığı çukurun bir kısmını özellikle kapatmadığı tespit edilirken, bu durum cinayetin önceden planlandığı iddiasını gündeme taşıdı.

YORUMLAR 43
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    işlenen suçun karşılığında cezanın ödetici olması için idamın gerekli olduğunu düşünenlerdenim. kaldıki kimse böyle canilerle aynı havayı solumak istemiyor. bu dünyada yaptığı iğrençliklere bakılınca yaşamayı haketmedikleri gün be gün ortada. anne ve babanın yüreğindeki ateşi umarız hukukçularımız bir nebze de olsun söndürmeyi başarırlar.
    Cevapla
  • Aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • Gulcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar nasil bir zihniyete sahip allahım hiçimi anneler bacıları yok bende idama katılımiyom idam onlar için kurutulmuş olurlar onlar ac susuz ölüme terk ettmeli
    Cevapla
  • Temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala inkar ediyormuş can havliyle tabi yapmadim diyecek.Ne demesini bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir kisinin yaptigi bir is degil. Daha genis capli arastirilip cinayeti isleyenin yakinlari arkadaslari aile iyice arastirilmali. Bu Olay neden bu Durma geldi. Insanlarin sosyolojiside arastirilmali. Demekki bircok hastalikli ruh var etrafta. O buna teshis konulup ona gore haraket edilmeli. Tabiki bu hunhar ve asagilik ruhlarida koyun meydaninda dariagacinda sallandirip cesedi curuyunceyekadar birakilmali. Kisasta Hayat vardir. Vesselam.
    Cevapla
  • Hakka Tapan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bozkurt, haklısınız. Sosyologların hükümetçe göreve çağırlıp , bu vahşi olayların araştırılması ve önlemlerin alınması lazım. Başta Türk ceza sisteminin adaleti sağlarken ve vicdanları da rahatlatacak şekilde düzenlenmesi lazım. Kravat taktığı için ve ya pişmanım dediği için iyi halden ceza indirimi almamalı
    Cevapla
  • Abdullah64 5 yıl önce Şikayet Et
    Akrepler bazı akrabalardan İyidir mesajı paylaşmış. Maksadını açığa vuruyor bence bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün