Yeni kabine ne zaman saat kaçta açıklanacak? Yeni kabinede kimler olacak?

24 Haziran 2018 tarihindeki Türkiye Genel Seçimleri'nin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte yeni kabine belli olacak. Farklı bir yönetim sistemine geçiş yapılmasının akabinde yeni kabine ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ilan edilecek yeni kabinede kimler olacak?

Yeni kabine ne zaman saat kaçta açıklanacak? Yeni kabinede kimler olacak?
Yeni kabine ne zaman saat kaçta açıklanacak? Yeni kabinede kimler olacak?
GİRİŞ 09.07.2018 19:56 GÜNCELLEME 09.07.2018 19:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

24 Haziran 2018 tarihinde tüm Türkiye'nin hem cumhurbaşkanı hem de parlamentoyu belirlemek adına sandık başındaki yerini aldığı Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin sonrasında yepyeni bir yönetim sistemine geçiş yapılacak ve yeni kabine belli olacak. Türk siyasi tarihinde ilk kez hayata geçirilecek ve farklı bir soluk kazandıracak Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi sayesinde; başbakanlık sistemi kaldırılacak ve bütün bakanlıklar Cumhurbaşkanı'na bağlı olarak görevini icra edecek. Peki, Türkiye Genel Seçimleri'yle birlikte uygulamaya alınacak sistemin öncesinde bakanlar kurulunun belirleneceği yeni kabine ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kabinenin açıklanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'ni yürütmek üzere faaliyetlerin tüm hızıyla ifa edileceğini özellikle vurguladığı yeni kabinede kimler olacak? İşte yeni hükümetin yeni üyelerine, yani yeni kabine sistemine ilişkin en son gelişmelerin tamamına haber7.com aracılığıyla erişebilirsiniz. 

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 

 

Kamuoyu tarafından gözler ilk kez işleyecek siyasal yapı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni icra edecek Yeni Bakanlar Kurulu'nun hangi isimlerden oluşacağı ve ne zaman belli olacağına çevrildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemin merkezine yerleşen ve tüm Türkiye'nin merak ettiği bir konu olan yeni kabinenin ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı bilgiler ışığında; 9 Temmuz 2018 tarihinde, yani Pazartesi günü saat 21:00 itibariyle mecliste yeminlerin edilmesinin ardından yeni kabinede hangi isimlerin olacağı açıklanacak. Belirlenen tarih ve saatte Yeni Bakanlar Kurulu'nun yani yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başlayacak. 

YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK? YENİ KABİNEDE HANGİ İSİMLER YER ALACAK?

Açıklanacağı tarih ve saat resmi açıklamayla ilan edilen yeni kabinede hangi isimlerin olacağı halen kesinlik kazanmamıştır. Öte yandan yeni kabine sistemi doğrultusunda; milletvekillerinin bakan olamama durumu söz konusu olmakla birlikte bakanlık görevinde bulunanların ise milletvekilliği görevinden istifa etmesi gerekmektedir. Yeni Bakanlar Kurulu'nda kimlerin olacağı belirsizliğini şu an için korurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise; hem parti dışından milletvekili olan isimlerin hem de milletvekilleri arasında bulunan isimlerin yeni kabinede olacağına yönelik açıklamalar gerçekleştirdi. Yeni hükümetin üyelerinin kimlerden oluşacağı dört gözle beklenirken, mecliste öne çıkan isimler de aktarılmaya başlandı. 

Yeni Kabinede olması düşünülen isimler arasında; Yeni Grup Başkan Vekiliği görevi için; Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Özlem Zengin ve Bülent Turan gibi isimlerin getirileceği öne sürülmektedir. Oluşturulacak yeni kabinede ismi geçen bürokratlar arasında ise; Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik yer almaktadır. TBMM Başkanlığı görevini icra edecek isim olarak ise Binali Yıldırım’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, kadın cumhurbaşkanı yardımcısı ya da bakan olarak ise;  Cumhurbaşkanı danışmanlarından Ayşen Gürcan, eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı  ve eski bakanlardan Nimet Baş gibi kişilerin yeni kabinede ismi geçmektedir. Kulislerde öne çıkan isimler arasında yeni bakan adayı olarak; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in adı geçmektedir. Aynı zamanda Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ve Bilim adamı Aziz Sancar gibi isimlere teklif sunulduğu kulislerde konuşulmaktadır.

YORUMLAR 1
  • kerime 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence yeni kabinede ruhi ersoy mutlaka olmali.onun haricinde deniz depboylu hanim da olmali.kdisi fatma sahin kadar caliskan bir vekilimiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!