Adalet Bakanlığı lise mezunu aşçı ve koruma - güvenlik görevlisi alımı yapıyor!

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu koruma-güvenlik görevlisi ile aşçı alımı yapıyor. Başvurular 07/01/2019 günü başlayıp, 22/01/2019 tarihine kadar devam edecek. Peki başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı lise mezunu aşçı ve koruma - güvenlik görevlisi alımı yapıyor!
Adalet Bakanlığı lise mezunu aşçı ve koruma - güvenlik görevlisi alımı yapıyor!
GİRİŞ 03.01.2019 09:03 GÜNCELLEME 03.01.2019 09:03

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile Bakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak üzere 25 koruma ve güvenlik görevlisi ile 4 aşçı, Ankara Personel Eğitim Merkezinde çalıştırılmak üzere 3 aşçı ve Rize Personel Eğitim Merkezinde çalıştırılmak üzere 3 aşçı olmak üzere toplam 35 kadroya personel alımı yapılacaktır. İşte başvuru şartları ilanın detayları…

 

Adalet Bakanlığı Memur Alımı

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

 

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, - Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,

- Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü 30 yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

- Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,

- Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak.

- Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

AŞÇI BAŞVURU ŞARTLARI

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvurular 07/01/2019 günü başlayıp, 22/01/2019 günü mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.) Eksik belge ibraz edenler ile başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İlanın Detayları İçin Tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi