Kürsüden indirilen İHL'li kız konuştu

Ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu için indirilen İHL öğrencisi Tevhide Kütük'den yetkililere sitem: 'Başörtüme bakacaklarına, başarıma baksalardı'

Kürsüden indirilen İHL'li kız konuştu
Kürsüden indirilen İHL'li kız konuştu
GİRİŞ 26.11.2007 16:00 GÜNCELLEME 26.11.2007 16:00
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Adana'nın Kozan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, kompozisyon yarışmasındaki ödülünü almak için çıktığı kürsüden başörtülü olduğu gerekçesiyle indirilen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük, 'Başörtüme bakacaklarına, başarıma baksalardı daha iyi olurdu.

Bu vatanı bize kazandıran Ata'mızın genç nesli olan bizler, geleceğe ışık olmak isterken, böyle olaylarla karşılaşmak geleceğimizi gölgelemekte' dedi.

Kütük, yaptığı açıklamada, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında 'Bir Öğretmen Olmalı' başlıklı eseriyle birinci olduğunu öğrenince büyük bir sevinç duyduğunu belirtti. Bu sevincinin ödül töreninde hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Kütük, yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Ödülümü almak için sahneye çıktığımda sunucu öğretmen bana 'hangi okulda okuduğumu' sorduktan sonra protokole gitti.

Protokolün bakışından beni sahneden indireceklerini sezmiştim ve sezgim gerçekleşti. Sunucu öğretmen bana 'Aşağıya iner misin, senin ödülünü sonra vereceğiz' dedi. 'Neden' dediğimde 'öyle isteniyor' dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Afalladım ve gözyaşları arasında sahneden indim. Daha sonra annemin yanına geçtim. Hakkım yenildiği için bir şeyler yapmalıydım.

Milli Eğitim Müdürü'nün yanına zorlukla giderek 'Neden hocam?' diyebildim. Bana, 'senin kılık kıyafetin yönetmeliğimize uymuyor' dedi. Sonra salonu annemle beraber terk ettim'.

Ülkede özgürlükten söz edildiğini ancak söylenenlerle yapılanların birbirine uymadığını ifade eden Kütük, 'Başörtüme bakacaklarına, başarıma baksalardı daha iyi olurdu. Bu vatanı bize kazandıran Ata'mızın genç nesli olan bizler, geleceğe ışık olmak isterken, böyle olaylarla karşılaşmak geleceğimizi gölgelemekte. Ülkemi, milletimi, bayrağımı ve dinimi seviyorum. Bu uğurda her şeye rağmen önüme çıkan engelleri aşacağıma inanıyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum' dedi.




ANNE:NASIL TESELLİ EDECEĞİMİ BİLEMEDİM

Anne Gülsiye Kütük ise kızının kürsüden indirilmesinden sonra ağlamaya başlayınca çok üzüldüğünü söyleyerek, 'Bir başörtüsü insanı bu kadar mı rencide ediyor? Başarılı bir birey yetiştirmeye çalışırken kızıma yapılan bu hareket bir anne olarak beni derinden üzdü. Kızım ağlayınca onu teselli etmek için ne yapacağımı şaşırdım. Kızımın bu duruma düşmesini istemezdim' diye konuştu.

BABA: BİZ BU VATANIN EVLATLARI DEĞİL MİYİZ?

Baba Arif Kütük de, kızının başarı getirirken başörtüsü nedeniyle böyle bir tepkiyle karşılaşmasının kendisini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, 'Biz bu vatanın evlatları değil miyiz?' diye sordu.

Bu arada, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Abdullah Avcı da yaptığı açıklamada, kız çocuğunun oraya çıkarılıp çıkarılmamasının tartışılabileceğini belirterek, 'Ancak el kol hareketleri yapmak, kız çocuğunun psikolojisini bozmak, salonda bulunan yüzlerce insan karşısında kız çocuğumuzun el aşağı edilmesi doğru değildir. Şayet ortada bir yanlış varsa bunun yolu onu aşağıya indirmek değil. Sorumlular hakkında tören sonrasında gerekli işlem yapılabilirdi. Böyle yapmayıp başarılı bir öğrencinin bu şekilde aşağıya indirilmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Buna da tepkimizi salonu terk ederek gösterdik' şeklinde konuştu.

İlişkili haber:
Başörtülü diye kürsüden indirdiler

(İHA)

YORUMLAR 137
  • Numan ARAYDIN 16 yıl önce Şikayet Et
    Aferim O Binbaşıya!!!!. Helal olsun o binbaşıya (nasıl olduysa) çok dirayetli maşallah kuzey ıraka girip barzaniyi bitirdi sonra karabağa girip ermenileri halleti sonra kıbrısı halletti sonra kafkasya türklerinin sorununu halletti sonra doğu türkistandaki türklerinin problerini çözdü sıra o küçük kızın o örtüsüne geldi. Hey gidi hey benim bin yıllık tarihe sahip ordumda böyle komutanlar var haaa ben ne yapacağım benim turan hayallerim nasıl gerçekleşecek .offfff offf
    Cevapla
  • Veli ÇINAR 16 yıl önce Şikayet Et
    Eden bulur. mimkinse o kompozisyonu yayınlarmısınız
    Cevapla
  • demokrat 16 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılmaz bir durum. bu öğrenciyi ordan indiren zihniyet yüzünden dini istismar eden cephe giderek güçleniyor, bu ülkede en ufak türbanı savunsan tüm yolsuzluk adam kayırma vatan satma işlerini rahatlıkla yaparsın çünki vatandaşın seni sorgulama yetisi kayboluyor bu tramvayı yaşatan sol sözde laikçi kesim ülkeyi ne hallere getirdi artık bi bakmalı! bugun demokrasi diye bahseden kesimler bu tür olaylarda pek ses çıkarmazlar niye ?? çünki siyasi sahneye bırakırlar birileri rant elde etsin birileri oy kazansın die !!
    Cevapla
  • soner balta 16 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık yazık yazıkk. yazık yazıkk
    Cevapla
  • levent serdar 16 yıl önce Şikayet Et
    kimin kürsüsü . bu sistem bunu gerektiriyor , ama bu sistem bana gerekmiyor.ya size !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor