Araplar PKK'ya isyan etti, ABD helikopteri katliam yaptı!

Suriye’nin Deyrizor kentinde Arap aşiretlerinin terör örgütü YPG/PKK işgaline yönelik isyanı büyüyünce ABD ordusu devreye girdi. Şehil Kasabasında “YPG işgaline hayır” sloganı atan Suriyelilere ateş açan Amerikan helikopterleri ve teröristler 6 sivili katletti.

Araplar PKK'ya isyan etti, ABD helikopteri katliam yaptı!
Araplar PKK'ya isyan etti, ABD helikopteri katliam yaptı!
GİRİŞ 11.05.2019 11:50 GÜNCELLEME 11.05.2019 11:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Arap nüfus yoğunluklu bölgelerde Suriyelilerin isyanı sürüyor. Deyrizor kentinde bir haftadır süren ve YPG/PKK işgaline karşı çıkan Arap aşiretlerin gösterileri kana bulandı. YPG’li teröristlerin ayaklanmayı bastıramaması üzerine olaya müdahale eden Amerikan ordusu, bölgedeki üslerinden kaldırdığı helikopterlerle sivillerin üzerine ateş açtı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. 

'İŞGALE HAYIR' SLOGANI

Bir haftadır süren gösterilerde dün yine Arap aşiretlerinin çağrısıyla Deyrizor sokaklarını dolduran göstericiler, YPG’li teröristlerin keyfi tutuklamalarına, zorunlu askerlik uygulamasına, petrole el koyarak Esed rejimine satmasına tepki gösterdi. ''YPG işgaline hayır'' sloganı atan eylemciler, Şehil Kasabası’nın Ketf Semtinde yer alan teröristlere ait bir kontrol noktasını da ateşe verdi. Lastik yakarak yolları kapatan halk, örgütün yolsuzluklarına tepki gösterdi. 

SİVİLLERE ÇAPRAZ ATEŞ 

Suriye’deki maşası terör örgütü YPG/PKK'nın isyanı kontrol edememesi üzerine devreye giren Pentagon, helikopterlerle Ketf'i ablukaya aldı. Yerel kaynaklar, helikopterlerin göstericilere ateş atığını aynı anda YPG'li teröristlerin de semti basarak insanları taradığını aktardı. Çapraz ateş arasında kalan sivillerden 6’sinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Amerikan Washington Post gazetesi, önceki gün yayımladığı bir analizde, protestoların ABD'nin bölge çıkarlarını tehdit ettiğini belirtmişti. 

YORUMLAR 20
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    1500 yillik musluman topraginda abd (kizilderili katili) dili de yok oda ingilizce halklari ab kokenli olan 200 yillik bir devletin pkk eliyle somurusune ugrayan halklara Alllah yardimci olsun.
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana da bir musa çıkar elbet abd
    Cevapla
  • sedo 4 yıl önce Şikayet Et
    dostu düşmanı görsünler işte...
    Cevapla
  • hasan acun 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler, Allah'in laneti basiniza olsun. Masum insanlara attiginiz kursunlar size donsun insaAllah.
    Cevapla
  • duran 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD bir bahane ile surekli zulum pesinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık