YSK seçmen sorgulama ekranı! İBB Başkanlığı seçimleri sandık bilgisi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimi 23 Haziran 2019’da yapılacak. Oy kullanacak olan milyonlarca seçmen ‘’hangi sandıkta oy kullanacağım’’ sorusunun yanıtını arıyor. İşte YSK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi Sandık Bilgisi Sorgulama ekranı...

YSK seçmen sorgulama ekranı! İBB Başkanlığı seçimleri sandık bilgisi...
YSK seçmen sorgulama ekranı! İBB Başkanlığı seçimleri sandık bilgisi...
GİRİŞ 22.06.2019 23:06 GÜNCELLEME 22.06.2019 23:07

31 Mart seçimlerinin sonuçlarının iptali ardından İstanbul halkı yarın bir kez daha sandık başına gidiyor. Yeniden oy kullanacak olan vatandaşların seçmen kağıtları evlerine gönderilmiş olsa da Yüksek Seçim Kurulu tarafından İBB ‘’Yenileme Seçimi Sandık Bilgisi Sorgulama ekranı’’ erişime açıldı. 23 haziran 2019 tarihinde YSK verilerine göre 10 milyon 560 bin 963 kayıtlı seçmen oy kullanacak. İşte oy kullanılacak sandık bilgisi sorgulama ekranı...

 

YSK Sandık Bilgisi Sorgulama Ekranı

YSK sandık sorgulama ekranı

 

 

OY KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için adresteki web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.

Sandık görevlileri tarafından sizlere verilecek olan oy pusulası, mühür ve zarfınızı alarak hazırlanmış olan oy kullanma yerine giriniz. O bölgede bir masa olacaktır. Eğer masanın üzerinde mühürle basılmış alanlar varsa görevlileri çağırınız ve o alanı silmelerini söyleyiniz çünkü bu alana basılmış mühürler kağıdınıza bulaşabilir ve oyunuzun geçersiz olmasına neden olabilir. Temiz masanın üzerine pusulanızı seriniz, oy vermek istediğiniz tercihe mührünüzü vurunuz. Ancak iki tercihin arasına ya da dışarıdaki alanlara basılırsa oyunuz geçersiz olacaktır. Mührü sadece bir yere vurunuz,  'evet' ya da 'hayır' seçeneklerinin ikisine de vurduğunuz zaman oyunuz geçersiz olacaktır.

Mührünüzü zarfa basmayınız, sadece oy pusulasındaki alana basınız. Mührünüz kuruduktan sonra pusulanızı zarfınıza koyarak kapatınız ve elinizdeki zarfı seçim sandığına atarak, oy verdiğinize dair imzanızı atıp oy verme işleminizi bitiriniz.

Oy Pusulasını Yırtmayın!

Oy pusulanız ortadan ikiye yırtılmışsa, oyunuz geçersiz olacaktır. Ancak ucunda küçük bir yırtılma olmuşsa oyunuz geçerliliğini korur. Ayrıca zarf, pusula üzerinde yazı ya da zarfın içinden çıkan herhangi bir materyal varsa o oy da geçersiz sayılacaktır. Bunun için bir şeyleri şov olarak yapmaya çalışmayın, bu oyunuzun yanmasına neden olacaktır.

Mührü Taşırmayınız!

%50’den fazlasının taşması halinde oyunuz geçersiz olacaktır. Oy verdiğiniz tercihin alanına birden fazla mühür bastığınız zaman oyunuz geçerli olacaktır. Ancak her şeyi usulünce yaparak oyunuzun geçerliliğini koruyunuz. Oyunuzu yanlış kullandığınızın farkına vardığınızda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Sandık görevlilerinden yeniden oy pusulası talep etmeyiniz.

Seçim Günü Öncelikli Olanlar!

Seçim günü hamile, yaşlı, engelli seçmenler oy kuyruğunda bekletilmeden oy kullanacaklardır. Seçmenler cep telefonlarını oy kullandıkları zaman görevliye ya da tanıdığı bir kişiye bırakarak oy kullanma kabinine girmelidir. Eğer seçmenin fotoğraf çektiği anlaşılırsa seçim görevlilerinin müdahalesi sonucu oyu geçersiz olacaktır.

10 MİLYON 560 BİN SEÇMEN OY KULLANACAK

YSK, 23 Haziran'da gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçmen listesine nihai şeklini verdi.

Listeye göre; asker, Hükümlü, kısıtlı, hayatını kaybeden, vatandaşlıktan çıkan toplam 68 bin 17 kişi için seçmen listesine oy kullanamaz şerhi düşüldü.

Asker olduğu için 33 bin 775 kişi seçimde oy kullanamayacak.

8 bin 93 kişi hükümlü olduğu için seçimde oy kullanmayacak.

4 bin 633 kişi kısıtlı olduğu için seçimde oy kullanmayacak.

21 bin 157 kişi hayatını kaybettiği için seçimde oy kullanmayacak.

Yine vatandaşlıktan çıkan 359 kişi 23 Haziran İstanbul Seçimi'nde oy kullanamaycak.

Seçmenlerin 5 milyon 348 bin 658'i kadın, 5 milyon 212 bin 305'i erkek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi