'Şimdi de ben devletimin yanında olmalıyım'

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Dereköy’de yaşayan 96 yaşındaki İshak Tekin yaşadığı evini ve bahçesini Türk Kızılay’ına bağışladı.

'Şimdi de ben devletimin yanında olmalıyım'
'Şimdi de ben devletimin yanında olmalıyım'
GİRİŞ 08.07.2019 15:56 GÜNCELLEME 08.07.2019 15:56

Bağış talebini Türk Kızılay Biga Şube Başkan Yardımcısı Taner Sarı’ya ileten Tekin “Eşim vefat edeli altı sene oldu. Tek başıma bu evde yaşıyorum. Çocuğumuz hiç olmadı. Ama ben hanımımı sevmekten hiç vazgeçmedim. Devletimiz bizim hep yanımızda oldu. Şimdi bende rahmetli hanımım ve kendim adına devletimin yanımda olmalıyım. Devletime ve milletime evim feda olsun” diyerek tapulu arazisini Türk Kızılay’ı Biga Şubesine bağışladı.

Duygusal anların yaşandığı anlarda vatanına ve milletine duyduğu sevgiyi tarif etmeye çalışan 96 yaşındaki hayırsever İshak Tekin, “Bu millet çok zorluklar çekti. Atatürk’ten bu yana kimler geldi kimler geçti. Bu devlet her zaman bizim yanımızda oldu. Halkına hiç zulüm etmedi. Hep destek verdi. Biz bir ev bağışlamışız çok mu?” diyerek evini bağışlamak istediğini ifade etti. 

Şube başkan yardımcısı Taner Sarı bu yardımseverliğin tüm vatandaşlara örnek olması dileklerini ifade ederken, “Bu bağış Türk Kızılay’ın ne kadar güvenilir bir kurum olduğunu ortaya koyan eşsiz bir örnektir. İshak amcamız mütevazi bir yaşam sürdüğü köyünde malının Türk Kızılay’ına kalmasını ve  bu vesileyle milletine yardım etmek istediğini bizlere söylemesi bizi duygulandırdı. Bağış için gerekli işlemleri başlattık. Bu hayırseverlik tüm ilçemize örnek olsun” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor