Erbil'de Türk diplomatı şehit eden teröristler yakalandı

Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 4 teröristin yakalandığı bildirildi. Türk Başkonsolosluğu görevlisinin şehit edildiği saldırının baş faili Mazlum Dağ'a yardım edenlerden birinin yakalandığını açıkladı.

GİRİŞ 20.07.2019 16:34 GÜNCELLEME 20.07.2019 19:40
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ ile 3 teröristin yakalandığını duyurdu.

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Erbil'deki saldırıya ilişkin 2 gün önce kimlik bilgileri yayımlanan Mazlum Dağ'ın güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi.

BİR KİŞİ DAHA YAKALANDI

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki restoranda düzenlenen terör saldırısının baş faili Mazlum Dağ'a yardım eden 'Dıjvar Mamend Yusuf' kod adıyla tanınan Muhammed Bisksız yakalandı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Dağ'ın yanı sıra olayla bağlantısı olan 3 kişinin daha yakalandığı belirtilirken, söz konusu diğer 3 kişi hakkında detaylı bilgi verilmedi.

NE OLMUŞTU?

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, Hokkabaz isimli restoranda Türk yetkilileri hedef alan silahlı saldırı düzenlendi. Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakınındaki restoranda, konsolos yardımcısının da aralarında bulunduğu 4 konsolosluk çalışanına düzenlenen saldırıda, bir Türk diplomat şehit olurken, 2 konsolosluk görevlisi yaralanmıştı.

Mazlum Dağ

HDP'Lİ VEKİLİN AĞABEYİ ÇIKMIŞTI

Erbil'de Türk konsolosluğu çalışanının şehit olduğu saldırıyla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren terörist Mazlum Dağ'ın, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olduğu ortaya çıktı.

 

 

YORUMLAR 97
  • Sinan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    kısas istiyoruz
    Cevapla
  • Vatan49 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarın öbür gün bizimkiler bir yerde sıkar kafalarına merak etmeyin! Önce Vatan Millet, Sonra Ana ve Yar diyen birileri var çünkü...
    Cevapla
  • Nefer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermeni iti 2 suç işleri. Vatandaşımızı şehit etti. Bu suçu işlerken devletimize karşı yaptı. Cezası kesinlikle idam olmalıdır. Mahkemesinin hızlı bir biçimde hemen yapıp, cezasını kestikten sonra musul konsolosluğun önünde ipi boynuna geçirmek gereklidir.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezasi ney ??
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu buraya niye getircen kardesim? Irakta ne guzel idam kanunu var, orada sallandir gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular