Kurban Bayramı'nda kardeşlik köprüsü Kırgızistan’a uzanacak

Bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim ve dağıtım organizasyonunu Kırgızistan’da düzenleyecek olan Yerli Düşünce Derneği kurban bereketini ata vatana taşıyor.

Kurban Bayramı'nda kardeşlik köprüsü Kırgızistan’a uzanacak
Kurban Bayramı'nda kardeşlik köprüsü Kırgızistan’a uzanacak
GİRİŞ 26.07.2019 15:40 GÜNCELLEME 26.07.2019 15:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Organizasyona bağış yapan Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, kampanyanın Yerli Düşünce Derneği’ne mensup Kırgızistanlı öğrencilerin ve Türkiye’de eğitim görmüş Kırgızistan vatandaşı öğrencilerin kurduğu Egemendik Derneği’nin Kırgızistan’da kurban organizasyonu düzenlenmesine yönelik talepleri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

"ALLAH'IN AYETİYLE BİZİ KARDEŞ YAPTIĞI İNSANLARI GÖRMEDEN TANIMADAN ONLARA ELİMİZİ UZATIYORUZ"

Gerçekleştirilecek organizasyonun önemine değinen Topçu “Kurban, yaratana kulluğumuzu ve takvamızı gösteren vacip bir ibadet olup maddi ve manevi yönü vardır. Yerli Düşünce Derneği, medeniyet coğrafyamızda çok önemli faaliyetler yapmaktadır. Yerli Düşünce’nin medeniyet coğrafyamızda yaptığı bu faaliyetlerle Allahü teâlâ hazretlerinin ayeti ile bizi kardeş yaptığı insanları görmeden, tanımadan onlara elimizi uzatıp kardeşliğimizin gereğini kurban vesilesi ile yapmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

"KURBAN VESİLESİYLE KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Yerli Düşünce Derneği’nin her yıl bir kurban organizasyonu düzenlemeyi kendi içinde bir gelenek haline getirdiğini belirten Yerli düşünce Derneği Genel Başkanı ve Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Önceki senelerde organizasyonlarımızı Afrika ülkelerinden Kamerun ve Çad’da gerçekleştirdik. Bu bayram da Kırgızistanlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize  ulaştıracağız. İnşallah, Yerli Düşünce Derneği olarak bu bayram da kardeşlik köprüsünü Kırgızistan’a uzatacak, hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayarak  kardeşlerimizin hayır dualarını alacak, bu vesileyle kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz” dedi.

Bağış yapmak isteyen yardım severlere de seslenen Gündoğdu, bir kurban bedelinin 875 TL olduğunu belirterek, isteyen yardımseverlerin Yerli Düşünce Derneği’nin sosyal medya hesaplarından veya yerlidusuncedernegi.com internet sitesinde belirtilen banka hesaplarına havale yoluyla kurban bağışı yapabileceklerini söyledi. Bağış yapacak yardım severlerin ad, soyad ve telefon numarası bilgilerini not olarak eklemelerinin yeterli olacağının altını çizdi.

YORUMLAR 2
  • Mehmet Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım yaptıklarınızı bir ülküdaşınız olarak takdir ve dua ile takip ediyoruz.
    Cevapla
  • Nizam-ı Alem 4 yıl önce Şikayet Et
    Ata yurdumuz Kırgızistan iyi bir tercih olmuş. Sayın başkanı tebrik ederim. Ben de bir kurban bedeli bağışta bulundum. Allah kabul etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!