2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Perşembe - Cuma günleri tatil mi?

Kurban Bayramına sayılı günler kala ‘’bayram tatili kaç gün olacak’’ sorusu en çok merak edilenlerin başında geliyor. 2019 Kurban Bayramı 10 Ağustos (Arefe) - 14 Ağustos tarihleri arasında olacak. Peki Kurban Bayramında 15-16 Ağustos tatil olacak mı? Bayram tatili 9 gün oldu mu?

2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Perşembe - Cuma günleri tatil mi?
2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Perşembe - Cuma günleri tatil mi?
GİRİŞ 10.08.2019 09:15 GÜNCELLEME 10.08.2019 09:15
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Müslüman aleminin ikinci ve en önemli bayramı olarak kabul edilen Kurban Bayramı, 11 Ağustos 2019 Pazar gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 4 gün sürecek ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Akraba ziyareti yapmak isteyen veya tatil planı yapanlar bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını istiyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) çalışma motivasyonunu düşürdüğünü belirterek bayram tatilinin uzatılmamasını istedi. Konuyla alakalı açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” dedi. Peki Bayram tatili ile ilgili hükümetten açıklama yapıldı mı? 15-16 Ağustos (Perşembe-Cuma) tatil olacak mı?

 

Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Kurban Bayramında ücretsiz olan yerler..

 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?

Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü yarım gün, 4 gün de bayram tatili ile birlikte 4,5 gündür. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Bu sene Kurban Bayramı arefesi Cumartesi gününe, Bayramın 1. günü Pazar gününe, bayramın son günü ise Çarşamba gününe denk geliyor. Eğer 15-16 Ağustos Perşembe ve Cuma günleri de tatile dahil edilirse, hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 9 gün tatil yapılmış olacak. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

 

Bayram tatili ile ilgili ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Bakan Albayrak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum." demişti. Turizmciler Perşembe ile Cuma günlerinin de tatil ilan edilmesini ve bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasını isterken, Ankara Ticaret Odası (ATO) çalışma motivasyonunu düşürdüğünü belirterek bayram tatilinin uzatılmamasını istedi.

OTOBÜS BİLETLERİNİZİ GİDİŞ-DÖNÜŞ ALIN

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla konulan 10 bin ek seferin biletlerinin de tükenmek üzere olduğunu belirterek, "Bazı yolcularımız, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını beklediği için biletlerini almıyorlar ancak yolcularımızın biletlerini bir an önce gidiş-dönüş olarak almasını tavsiye ediyoruz." dedi.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Yıldırım, AA muhabirine, bayram dolayısıyla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yoğun talep olduğunu söyledi.

Bayram tatili süresince günlük ortalama 1 milyon yolcunun otobüslerle taşınacağını anlatan Yıldırım, 7 Ağustos akşamı itibarıyla hareketliliğin başlayacağını, eğitim-öğretimin başlayacağı eylül ayının sonuna kadar bu hareketliliğin süreceğini belirtti.

Yıldırım, Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğine değinerek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının tatil dönemlerinde artırılarak 27 bine kadar çıkarıldığını bildirdi.

Ulaştırma, ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgeli otobüsleri kullanma izni vermesiyle Kurban Bayramı tatilinde yolcu talebini karşılamak için 10 bin ek sefer konulduğunu hatırlatan Yıldırım, bayram süresince 10 milyon yolcunun taşınmasının beklendiğini dile getirdi.

Kurban Bayramı dolayısıyla satışa sunulan otobüs biletlerinin tükendiğini belirten Yıldırım, 10 bin ek sefer için satışa sunulan biletlerin de tükenmek üzere olduğunu kaydetti.

Bazı yolcuların, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını beklediği için biletlerini almadıklarına dikkati çeken Yıldırım, "Ancak biz yolcularımızın otobüs biletlerini bir an önce gidiş-dönüş olarak almasını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramında hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji il-il hava durumu tahmini

 

“OTELLERİN HEPSİ DOLU”

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün yapılma amaçları arasında ilk sırada turizme katkı sunması hedefleniyor. Konuya vurgu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 gün tatil talepleriyle ilgili şunları söyledi:

Zaten yerlerin çoğu da dolu. Ben öğrendim otelci arkadaşlardan. Öyle bir ihtiyaç (Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması) olduğunu da sanmıyorum. Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum. Zaten Bodrum'da otellerin hepsi dolu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ilgili “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum.” yanıtını vermişti.

BİLETLERİN YÜZDE 95'İ TÜKENDİ

Öte yandan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali Müdürü Sönmez Yalçın da, Kurban Bayramı'na 5 gün kala kentte firmalara ait otobüs biletlerinin yüzde 95'inin satıldığını söyledi. Yaşanan bilet yoğunluğunda fındık hasat sezonunun da etkisi olduğunu belirten Yalçın, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram tatili nedeniyle terminalimizde yoğunluk yaşanıyor. Daha bir hafta gibi bir süre olmasına rağmen, biletlerin yüzde 95'i tükendi. Terminalimizde asıl yoğunluk daha çok bayram tatili dönüşlerinde yaşanıyor. Tatilin bitmesine 2 gün kala terminalimiz hareketleniyor. Bu yıl da böyle olacaktır. Ancak tatilin 9 değil 4 gün olması, diğer Kurban Bayramı tatillerine kıyasla daha sakin geçecektir" ifadelerinde bulundu.

BAYRAM TATİLİ ÖNCESİ SÜRÜCÜLERE UYARI

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunarak, "Yüzde 96'sı insan kaynaklı olan trafik kazalarının önüne geçmek, tamamen sürücülerin elindedir" dedi.

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde, sürücülere uyarılarda bulundu, araçlarda emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Bayram günlerinin matem günlerine dönüşmemesinin sürülerin elinde olduğunu kaydeden Kavuran, "Trafikte her yıl maalesef 7 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetmekte ve daha fazlası uzuvlarını kaybederek sakat kalmaktadır. Bilindiği üzere bayram tatillerinde normal günlere oranla karayollarında trafik yoğunluğu ciddi oranda artmakta ve bu yoğunlukla beraber, pek çok üzücü kazalar meydana gelmektedir. Pek çok aile bu güzel günlerde yok olmaktadır. Bayram tatillerinden çıkartılan kaza bilançoları içimizi acıtmaktadır. Yüzde 96'sı insan kaynaklı olan trafik kazalarının önüne geçmek, tamamen sürücülerin elindedir. Bu kurallara riayet etmekle olacaktır" dedi.

YORUMLAR 42
  • zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    yatılı kurumlarda nöbet var,tatil dahada azalıyor,karı koca farklı şehirlerden olanlar var bir tarafın ailesine gidilemeyecek mecburen,aileler aynı şehirlerde oturmuyor artık,eskisi herkes bir köyde değil
    Cevapla
  • zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke 9 gün tatil olsaydı
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bence dini bayramlar bile en fazla 3 gün tatil olmalı. çoook çalışmamız lazım çoook. dinimiz de bunu emrediyor zaten.
    Cevapla
  • yorumsuz 4 yıl önce Şikayet Et
    aciklama yapilmasinda cok geç kalındı. şunu bilinki cogu kisi 9 gun tatile zaten çıkarıyor. bu inat niye
    Cevapla
  • Fatih Kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatil edilmesini istemiyorum. Hizmetler aksıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!