Abdullah Gül'den operasyonlarla ilgili açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Abdullah Gül'den operasyonlarla ilgili açıklama
Abdullah Gül'den operasyonlarla ilgili açıklama
GİRİŞ 19.08.2019 14:28 GÜNCELLEME 19.08.2019 14:34
Bu Habere 498 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı görevinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

 

 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, haklarında terör suçlarından soruşturma bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine yeni görevlendirme yapıldı.

Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı.

 

 

Abdullah Gül'den açıklama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül, "Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının "bu şekilde" görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 498
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ümmeti parçalamak isteyenlere soru sormak fikir almak bence doğrı değil bu ayrılılçıları dışlamak ve gündemden düşürmek gerek
    Cevapla
  • Akıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Pazarlıkları var herhalde onu çatı adayı yapmaya anlaşmışlar ondan dolayı bu açıklamaları yapıyordur ama nafile
    Cevapla
  • metin44 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Güle ailece oy vermiştik. En ağır geleni adam sandıklarımızın böyle düşünmeleri.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    siyasi hayatı boyunca hiç risk almadı hep birinin gölgesinde ulaşabileceği en yuksek makama da geldi ama lakın huylu huyun dan vaz gecermı insanoğlu hiç olmasa vefa borcu diye bisey vardır bunda oda yok kalşdı kı pkk lıları savunur hale geldi allah bunların kökünü kurutsun bunlar mert düşmandan daha tehlikeli
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Allah ıslah etsin sizi pkk destekcilerinin görevden alinmasini nedenini herkesten daha iyi bildiğiniz halde böyle konuşuyorsunuz hasbinallahu venimel vekil kimse unutmasın yerin altida var hesap günüde var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi