Kendisini terörist ilan edenlerin evini yanmaktan kurtardı

İzmir'deki orman yangınını karşı yangın yöntemiyle söndürmeye çalışırken bölge halkı tarafından terörist ilan edilen Özkan Özbedel, kendisini darp edenlerin evlerini yanmaktan kurtardı.

GİRİŞ 21.08.2019 17:39 GÜNCELLEME 21.08.2019 17:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İzmir’de çıkan orman yangınına müdahale sırasında çevredeki halk tarafından terörist olmakla suçlanarak darp edilen Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü Özkan Özbedel, “Alnımızın akıyla görevimizi yaptık, içimiz rahat. Vatandaşlarımızın bizi öyle tanımaları beni çok üzdü. Ben 25 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman vatanıma ihanet edecek bir şey yapmadım, şimdiden sonra da yapmam” dedi. 

 

 

İzmir’de çıkan orman yangınında elindeki pürmüzle karşı ateş metoduyla yangını kontrol atına almaya çalışan ve çevredeki halk tarafından terörist olmakla suçlanıp darp edilen OGM Orman Yangınlarını Önleme Şube Müdürü Özkan Özbedel, yaşananları anlattı.

Özbedel, sosyal medyada ormanı katleden terörist olarak itham edilmesinden çok rahatsız olduğunu belirterek, “Halkımız maalesef bize böyle kötü bir şeyi layık gördü, olsun canları sağ olsun. Ben tabii ki terörist değilim, 25 yıldır orman mühendisi olarak görev yapıyorum, orman yangınlarıyla mücadele için görev yapıyorum. Sadece İzmir’deki yangında değil, Türkiye’nin neresinde yangın varsa biz o yangınlara katıldık ve o yangınlarda öncelikle vatandaşımızın canını, malını, sonra ormanlarımızı kurtardık. Alnımızın akıyla görevimizi yaptık, içimiz rahat. Vatandaşlarımızın bizi öyle tanımaları beni çok üzdü. Ben 25 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman vatanıma ihanet edecek bir şey yapmadım, şimdiden sonra da yapmam. Benim görevim orman yangınlarıyla mücadele ve vatandaşımızın canını, malını kurtarmak. Görevimi yapmaya bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim” şeklinde konuştu. 

 

 

Olaylar esnasında darp edilmeye çalışıldığını dile getiren Özbedel sözlerine şöyle devam etti: 

“İttirdiler, darp etmeye çalıştılar, ellerinde sopalar ve farklı cisimler vardı. Ama ben onlara soğukkanlılıkla karşılık vermemeye çalıştım. O şekilde ortamdan uzaklaşarak olayı yatıştırdık. Gözaltına alınmadım, oradaki jandarma ekiplerine durumu izah ettim, onlar köylüleri yatıştırmak ve müdahale etmek için çok yönde hareket etti. Biz görevimize devam ettik. Olay sonrasında ben arkadaşların heyecanlarına ve sinirlerine dikkat ederek çok fazla yanlarına gitmek istemedim. Zaten biz farklı cephelere gittik ve olayın üzerinde fazla durmadık. Ancak tabii ki bu olay sosyal medyada yayıldıktan sonra özellikle eşim, kızlarım, annem ve babam çok endişe ettiler. Onların üzülmesi beni biraz üzdü işin açıkçası. Ama olsun biz vatanımızı, milletimizi seviyoruz, görevimize devam edeceğiz.” 

“Kendisine saldıran insanların evlerini yanmaktan kurtardı”

Bölgede bulunan vatandaşların tepkisine rağmen işini layıkıyla yapan Özkan Özbedel ve ekibi sayesinde yangının önlendiğinin altını çizen OGM Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik ise, “Enerjisini toparlamış, büyümüş yangınlar çok büyük bir tehlikeyle gelirken önündeki yanıcı maddeyi yakarak temizlememiz lazım. Yani yanıcı maddeleri uzaklaştırmamız lazım. Bunu da o anda dozerle, iş makinesiyle yapmak mümkün değil. O zaman o yanıcı maddeyi küçük alanda yakarak karşı ateş veriyorsun. Büyük enerji, küçük enerjiyi çekeceğinden dolayı rüzgar da hafifleyecektir ve yangın yangını gördüğü anda enerjisini kaybedip zayıflayacaktır. Biz bu noktada gerekli müdahaleyi yaparız. Özkan Bey’i tebrik ediyoruz. Ekibiyle birlikte güzel bir çalışma yaptı ve evleri yanmaktan kurtardı. Özkan arkadaşımız, kendisine saldıran insanların evlerini yanmaktan kurtardı” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Dennis 1 yıl önce Şikayet Et
    Orman yangını olan bölgelerdeki ruhsat verilmiş madenleri bir araştırın ,muğla Yatağan tek ağaç mevkii yemyeşil kızılcam ormanlarının göbeğinde yapımı süren çimento fabrikası ve dahaları
    Cevapla
  • vatanım78 4 yıl önce Şikayet Et
    şunu açık ve net söyleyim çok gaza geliyoruz çook şu bilip bilmeden birilerin lafı ile linç etmeleri yokmu uyuz oluyorum ne oluyoruz yaa biz ne kadar sabırsız bir millet olduk bizim imanımız inancımıza ne oldu ortalık kavga gürültü haline geldi saçma sapan işlerde büyük kavgalara ölümlere kadar geldi bu iş Allah sonumuzu hayır etsin işimiz gerçekten çok zor
    Cevapla
  • Buyrun Eseriniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Her gün cahillesen halk buyrun Eseriniz
    Cevapla
  • Türk eri 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin haberi yokki bilinlendirilmemiş kuru gürültüyüz
    Cevapla
  • Erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    İlginç!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...