S-400'de ikinci sevkiyat başladı

S-400 sevkiyatında ikinci bataryanın parçalarını taşıyan uçak Ankara'ya indi.

GİRİŞ 27.08.2019 12:45 GÜNCELLEME 27.08.2019 13:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya’dan satın aldığı S-400 Hava Savunma Sistemi’nin ikinci filosunu taşıyan Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait 'İlyuşin 76' tipi dev kargo uçağı Ankara Kahramankazan’da bulunan Mürted Hava Üssü’ne iniş yaptı.

S 400’lerin ilk filosunun Türkiye’ye intikali 12 Temmuz’da başlamış 13 gün sürdükten sonra 25 Temmuz’da sona ermişti. 



MSB: 1 AY SÜRECEK

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin ikinci batarya malzemelerinin Ankara’ya intikaline bugün başlandığını açıkladı. 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmış, sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci batarya malzemelerinin intikali 12- 25 Temmuz 2019 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu kapsamda S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin ikinci batarya malzemelerinin Mürted Hava Meydanı Ankara’ya intikaline bugün itibariyle başlandı. İntikal faaliyeti takriben bir ay sürecektir" denildi. 

BAKAN AKAR DUYURMUŞTU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin tedariki konusunda, "Birinci batarya geldi. İkinci bataryanın temini için de yarından yani 27 Ağustos'tan itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak. Amacımız ülkemizin ve milletimizin dışarıdan gelecek hava ve füze tehdidine karşı korunması ve kollanmasıdır" demişti.

S-400'LERİN ÖZELLİKLERİ

S-400 hava ve füze savunma sistemleri, Rusya tarafından 1993'te geliştirilmeye başlandı ve 2007'de faaliyete alındı.

 

 

İnsansız hava araçları, uçaklar ile kruz ve balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip olan S-400'lerin azami menzilinin 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifanın da 30 kilometre olduğunu biliniyor.

145 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabilen S-400 füzeleri, her hedefe iki füze kilitleyerek eşzamanlı 80 hedefi vurabilme kapasitesine sahip.

Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi algılama özelliğine sahip ve saniyede 4,8 kilometre hızla füze gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha az sürede tepki veriyor.

YORUMLAR 11
  • küçük hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    ister mürted ister kafir. =hoş deil amma gerçek böyle(mürted dinden çıkmış demek iflas etmiş amelleri) ***barışçıl olan kimseye zararı olmayan yılanı öldürmeyin.=hadisi şerif*** "Allah'ım, kasem ederim bunlar bu işi yaparken ben yanlarında yoktum. Ve yine kasem ederim, duyduğum zaman da yaptıklarından hoşnut olmadım." (3)
    Cevapla
  • Hallo 4 yıl önce Şikayet Et
    yoo ben beklemiyorum böyle bişi
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    mürted ne yahu nasıl isim bu konuyla alakası yok ama bu olayla gundeme geldiği için surekli
    Cevapla
  • noname 4 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde bi isim iyi bi araştır
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlığı bırakıp başka dine geçmiş kimse anlamına gelen mürted kelimesi, 1402 de Yıldırım bayezid komutasındaki Osmanlı ordusunun timurun ordusuna, Anadolu beyliklerinden bazılarının ihaneti sonucu yenilmesi üzerine verilmiş. 1992 de akıncı üssü olarak isim değişikliği yapılmış. 15 Temmuz ihaneti sonrası tekrar mürted ismine dönüşmüş.
    Cevapla
  • sero 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ye bişey demiyorum o kâfir ligini yapar doğal düşmanımız.icimizdeki Bizans lar çatlasın
    Cevapla
  • hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sözünü tutuyor ama stratejik ! ortak ! olan abd! sözünü tutmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”